U sokolačkom srednjoškolskom centru još 20 slobodnih mjesta

09.07.2021. 15:07
0
IZVOR: SRNA

U Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški" od 120 planiranih, u prve razrede se do sada upisalo 100 učenika, a 20 slobodnih mjesta ima u dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera, rekao je Srni direktor ove ustanove Miroslav Maksimović.

On je naglasio da se do 16. jula u prvi razred može upisati još sedam učenika u gimnaziju opšteg smjera u školi na Sokocu i 13 učenika u gimnaziju opšteg smjera u Područnoj školi na Han Pijesku.

Maksimović je naveo da su popunjena sva mjesta u odjeljenju gimnazije računarsko-informatičkog smjera i u odjeljenjima za zanimanja, ekonomski i šumarski tehničar po 24 učenika u školi na Sokocu.

On kaže da u odjeljenju gimnazije opšteg smjera do sada upisano 17 učenika i da ima još sedam slobodnih mjesta u odjeljenju na Sokocu, dok je u Područnoj školi na Han Pijesku u odjeljenju gimnazije opšteg smjera upisano 11 učenika i ima još 13 slobodnih mjesta.

- Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u gimnaziju računarsko-informatičkog smjera u školi na Sokocu, a među učenicima je jako popularno i zanimanje za ekonomskog tehničara, što se pokazalo prilikom upisa u ovu srednjoškolsku ustanovu - naveo je direktor Maksimović.

U okviru Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" na Sokocu djeluje i Područna škola na Han Pijesku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 21m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 17m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 21m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 14m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 11m
    0