U Spasovdanskoj litiji biće pronešene mošti Svete Tekle i Svetog sveštenomučenika Varnave Hvostsnskog

11.06.2024. 10:49
0
IZVOR: katera.news

Srpska pravoslavna crkvena opština i parohija Lukavička u Istočnom Novom Sarajevu, sa blagoslovom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog gospodina Hrizostom poziva vjerne da učestvuju u velikoj slavskoj litiji u ovoj opštini.

Spasovdanska litija, povodom proslave slave opštine Istočno Novo Sarajevo i parohije Lukavičke - praznika Vaznesenja Gospodnjeg, krenuće u četvrtak u 18.00 časova sa Trga „Srbija“.

- Čast nam je i duhovna radost obavijestiti vas da će u velikoj svečanoj Spasovdanskoj litiji biti pronešene mošti svete Tekle i svetog sveštenomučenika Varnave Hvostsnskog – naveli su iz Hrama Hrista Spasitelja Istočno Novo Sarajevo.

Svečanu litiju će predvoditi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca
Najčitanije
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    20h 13m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    20h 54m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    18h 48m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    18h 36m
    0
  • Kozarstvo Marku Nikoliću sve više prirasta srcu
    17h 47m
    0