U Specijalnoj bolnici za psihijatriju na Sokocu obilježili 63 godine postojanja

22.12.2021. 18:17
0
IZVOR: SRNA

Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu obilježila je danas 63 godine postojanja tradicionalnom priredbom koju pripremaju pacijenti u okviru radno-okupacione terapije.

Vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice za psihijatriju Snežana Kojić rekla je Srni da je Dan ove ustanove obilježen priredbom za zaposlene i pacijente, u skladu sa mjerama zaštite od širenja virusa korona.

Ona je naglasila da je u vrijeme pandemije otpust pacijenata dozvoljen, a prijem zabranjen.

- Imali smo tokom prošlog mjeseca problema zbog virusa korona kada su tri odjeljenja bila zatvorena, što nam predstavlja problem u funkcionisanju - rekla je Kojićeva.

Ona je naglasila da su u ovoj bolnici za narednu godinu planirali rekonstrukciju stolarije i fasade na pojedinim objektima i mogućnost rekonstrukcije ženskog akutnog odjeljenja.

Šef radno-okupacione terapije, defektolog Bojan Đerić rekao je novinarima da su na priredbi pripremljenoj povodom Dana ustanove pacijenti i zaposleni slušali poeziju i prozu, te i prilog dramske sekcije.

Psihijatrijska bolnica u Podromaniji kod Sokoca osnovana je 1958. godine, a danas posluje kao Specijalna bolnica za psihijatriju u kojoj trenutno borave 122 pacijenta.

Bolnica je ustanova sekundarnog nivoa koja se bavi liječenjem, rehabilitacijom i resocijalizacijom pacijenata sa akutnom i hroničnom patologijom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    6h 40m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    16h 58m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 4m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 2m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    15h 53m
    0