U Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ obilježena „Nedjelja djeteta“ (FOTO)

04.10.2023. 14:21
0
IZVOR: katera.news

Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“, u saradnji sa BMK Istočno Sarajevo - Forum teatar, obilježio je „Dječiju nedjelju“ s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Kako su naveli iz ove škole, ovo je i prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta koja je usvojena 1989. godine.

Neka od prava koja su garantovana ovom konvencijom su pravo na jednakost svakog djeteta, pravo na život, pravo na obrazovanje, pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na igru i slobodno vrijeme, slobodno izražavanje mišljenja i pravo da bude saslušano, pravo na roditeljsko staranje, pravo na zaštitu od ekonomskog i seksualnog iskorištavanja, pravo na zaštitu od nasilja, pravo na slobodu izražavanja, pravo onesposobljenom djetetu na posebnu brigu.

- Kroz mnogobrojne nastavne i vannastavne aktivnosti smo naše učenike upoznali sa njihovim pravima ali i obavezama, jer djeca su nam najbolje i najvrijednije što imamo – poručili su iz Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali novac za Veru Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali novac za Veru
Ekološka sekcija Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ obilježila Svjetski dan voda (FOTO) Ekološka sekcija Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ obilježila Svjetski dan voda (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    19h 47m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    19h 54m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 36m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 14m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    11h 46m
    0