У Средњошколском центру „Источна Илиџа“ обиљежена „Недјеља дјетета“ (ФОТО)

04.10.2023. 14:21
0
ИЗВОР: katera.news

Средњошколски центар „Источна Илиџа“, у сарадњи са БМК Источно Сарајево - Форум театар, обиљежио је „Дјечију недјељу“ с циљем промоције права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности са потребама дјеце, њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

Како су навели из ове школе, ово је и прилика да се укаже на обавезу поштовања Конвенције УН-а о правима дјетета која је усвојена 1989. године.

Нека од права која су гарантована овом конвенцијом су право на једнакост сваког дјетета, право на живот, право на образовање, право на здравствену заштиту, право на игру и слободно вријеме, слободно изражавање мишљења и право да буде саслушано, право на родитељско старање, право на заштиту од економског и сексуалног искориштавања, право на заштиту од насиља, право на слободу изражавања, право онеспособљеном дјетету на посебну бригу.

- Кроз многобројне наставне и ваннаставне активности смо наше ученике упознали са њиховим правима али и обавезама, јер дјеца су нам најбоље и највриједније што имамо – поручили су из Средњошколског центра „Источна Илиџа“.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру
Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО) Еколошка секција Средњошколског центра „Источна Илиџа“ обиљежила Свјетски дан вода (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 36m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 0m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 53m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 44m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    2h 54m
    0