U subotu na Jahorini otvaranje gondole ,,Javor-Partizan“

27.11.2019. 14:58
0
IZVOR: SRNA

Na Jahorini će u subotu, 30. novembra, biti otvorena kabinska gondola „Javor-Partizan“, najveći pojekat na ovoj planini, najavljeno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Riječ je o instalaciji kompanije „Lajtner“, kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 metara, navedeno je u saopštenju.

Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina, od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene, a izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti.

Gondola spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze, dužine pet kilometara, a glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježavanja i izgrađeni su vjetroustavi.

Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola „Javor-Partizan“ biće svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra „Jahorina“ tokom cijele godine.

Vožnja novom kabinskom gondolom u subotu, 30. novembra, biće besplatna za sve goste Jahorine od 10.00 do 15.00 časova.

Povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar „Jahorina“ za 20.00 časova zakazan je koncert Saše Matića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu
Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    8h 8m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    7h 42m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    6h 48m
    3
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    9h 9m
    0
  • Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
    9h 58m
    2