U subotu obilježavanje 83 godina od podizanja ustanka na Romaniji

25.07.2024. 12:07
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu će u subotu, 27. jula, biti obilježene 83 godine od podizanja ustanka protiv fašizma na Romaniji, kao i dan ustanka u BiH, najavili su iz Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata /SUBNOR/ Sokolac.

Programom je predviđeno polaganje vijenaca na spomenik žrtvama fašizma u Podromaniji u 10.00 časova, a na Spomen-kosturnicu u Parku boraca Romanije u 11.00 časova.

Na Spomen-kosturnici upisana su imena 971 pripadnika romanijskih jedinica poginulih u borbi protiv fašizma.

Vojno područje Romanijskog partizanskog odreda u Drugom svjetskom ratu obuhvatalo je područje današnjih opština Han Pijesak, Rogaticu, Pale i Sokolac.

Organizator je najavio da će obilježavanju prisustvovati potomci boraca Romanijskih jedinica, delegacije SUBNOR-a iz susjednih opština i predstavnici javnog života opštine Sokolac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske br...
Sokolac: U pretresu kuće i pomoćnih objekata pronađena droga Sokolac: U pretresu kuće i pomoćnih objekata pronađena droga
Mali Zejtinlik - priča o jednom ratu i životu poslije rata (VIDEO) Mali Zejtinlik - priča o jednom ratu i životu poslije rata (VIDEO)
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 2m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 25m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 58m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 55m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 46m
    0