U subotu obilježavanje Dana romanijskih brigada

17.05.2022. 17:46
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu će u subotu, 21. maja, biti obilježen Dan romanijskih brigada - Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade, kroz koje je u ratnim godinama prošlo oko 15.000 boraca, najavljeno je iz opštinske Boračke organizacije.

Prema programu obilježavanja, vijenci i cvijeće biće položeni u 9.00 časova kod centralnog spomen-obilježja na Sokocu na koje su upisana imena 1.250 boraca Sarajevsko-romanijske regije poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Planirana je i posjeta spomen-sobi u kojoj je izloženo 650 fotografija poginulih boraca sa područja Sokoca.

Parastos poginulim borcima i umrlim demobilisanim borcima romanijskih brigada biće služen od 10.00 časova u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Iz Boračke organizacije opštine Sokolac pozvali su porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, pripadnike tadašnjih romanijskih brigada i sugrađane da prisustvuju obilježavanju 30 godina od formiranja ovih jedinica Vojske Republike Srpske.

Prva romanijska pješadijska brigada odlikovana je Medaljom Petra Mrkonjića, a Druga romanijska motorizovana brigada Ordenom Nemanjića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 52m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 44m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    17h 35m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    12h 27m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    21h 20m
    0