U subotu Peti planinarski slet "Han Pijesak"

26.04.2022. 10:03
0
IZVOR: srna.rs

Planinarsko-ekološko društvo "Visočnik" sa Han Pijeska organizuje u subotu, 30. aprila, Peti planinarski slet "Han Pijesak" i poziva ljubitelje planina da se pridruže.

Predsjednik Društva Cviko Todić rekao je Srni da se učesnici ovog sleta mogu prijaviti do četvrtka, 28. aprila, do 15.00 časova, na "Fejsbuk" profilu PED "Visočnik".

On kaže da će se planinari u subotu, 30. aprila, okupiti od 9.00 do 9.30, kod direkcije Šumskog gazdinstva "Visočnik" na Han Pijesku, a potom kod Planinskog kampa "Jazavičije rupe" u Malom polju, odakle se polazi na stazu dužine oko 13 kilometara.

Planinare očekuje uspon na vrh Veliko Igrište nadmorske visine 1.406 metara, obilazak Srpskog vojničkog groblja i podzemnog vojnog objekta bivše JNA "G–tri", uz istorijske časove na ove dvije lokacije te odmor na vidikovcu na Malom Igrištu, prije povratka u Kamp.

Planinarski slet "Han Pijesak" biće završen u večernjim časovima druženjem uz ručak za učesnike, dodjelu zahvalnica i muziku u kampu "Jazavičije rupe".

Komentari 0
Povezane vijesti
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
“Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću “Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 17m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 1m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 6m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 10m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    22h 54m
    0