U toku evakuacija troje srpskih državljana iz Vuhana

01.02.2020. 09:50
0
IZVOR: Srna

U toku je evakuacija trojice državaljana Srbije iz kineskog grada Vuhana, epicentra koronavirusa, javila je Radio-televizija Srbije.

Oni će, prema raspoloživim informacijama, napustiti epicentar zaraze koronavirusom uz pomoć Francuske, koja će organizovati avionski prevoz do grada Istrea, gdje će biti obavljeni pregledi i preduzete dalje mjere zdravstvene zaštite.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je ranije mogućnost da srpski državljani budu evakuisani iz Vuhana uz pomoć Francuske.

U Vuhanu je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije koronovirusa i grad je praktično pretvoren u karantin.

Koronavirus se pojavio upravo u Vuhanu, odakle se proširio širom Kine i svijeta, a taj grad sa 11 miliona stanovnika nalazi se u karantinu i ovih dana u njemu su ulice prazne.

Najmanje 213 ljudi umrlo je u Kini od koronavirusa, a registrovano je blizu 10.000 zaraženih. U drugim dijelovima svijeta zabilježeno je 98 slučajeva zaraze u 18 država.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 50m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 45m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    12h 33m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 39m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 7m
    0