U Višegradu održano Prvenstvo Srpske u karateu

25.08.2019. 20:48
0
IZVOR: Srpska info

U Višegradu je danas održano Prvenstvo Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i seniore u katama i borbama na kome se takmičilo 200 sportista iz više od 35 klubova iz cijele Srpske.

Lazar Marković iz bijeljinskog Karate kluba “Šampioni”, koji je u kategoriji kadeta do 70 kilograma osvojio prvo mjesto, istakao je da je veoma zadovoljan nastupom, te da sada ide na prvenstvo BiH i nada se dobrom rezultatu.

Marina Kutreš iz Karate kluba “Slavija” iz Istočno Sarajevo, koja je osvojila je prvo mjesto u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma, kaže da je na takmičenju dala sve od sebe i da je i postigla dobar rezultat.

Takmičarka Una Vojinović iz višegradskog kluba “Drina”, kojoj je pripala srebrna medlja u kategoriji ispod 54 kilograma, istakla je da je veoma ponosna na postignuti rezultat, jer je konkurencija bila veoma teška.

Dvije srebrne medalje danas su otišle i u Kostajnicu takmičarkama tamošnjeg Karate kluba “Mladost” Katarini Milošević i Ljupki Adamović.

– Katarina je osvojila drugo mjesto u konkurenciji seniorki u disciplini kate, dok je Ljupka bila druga u borbama u konkurenciji seniorki, kategorija ispod 61 kilograma – rekao je trener kluba Zoran Vukić.

Trener Karate kluba “Energija” iz Banjaluke Boris Popović rekao je da su današnjim rezultatima još jednom potvrdili poziciju najboljeg karate kluba u Republici Srpskoj, koju drže već dvije godine.

U okviru takmičenja održana je i humanitarna akcija za Luku Vučurevića, dječaka oboljelog od leukemije, čija je majka bivša reprezentativka Republike Srpske u karateu, nosilac brojnih medalja sa evropskih i svjetskih takmičenja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je otvorio takmičenje, istakao je podršku lokalne zajednice ovom sportu.

Direktor Javne sportske ustanove “Drina” iz Višegrada Miljan Babić rekao je da je ovo takmičenje ulaz za prvenstvo BiH i ostala međunarodna takmičenja.

Organizator prvenstva je Karate savez Republike Srpske, a tehnički organizator višegradski Karate klub “Drina“.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
Humanitarac Makso u novogodišnjoj akciji – Paketići za djecu iz Višegrada Humanitarac Makso u novogodišnjoj akciji – Paketići za djecu iz Višegrada
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    15h 58m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    19h 22m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    14h 51m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    6h 28m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    6h 9m
    0