U zgradi sarajevske opštine pronađena veća količina oružja

13.10.2023. 21:00
1
IZVOR: nezavisne.com

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) prilikom današnjeg pretresa zgrade sarajevske opština Stari Grad pronašli su i veću količinu oružja. Tačnije riječ je o puškama i streljačkom naoružanju.

Kako Klix.ba saznaje, oružje je nabavila opština za potrebe streljačkih klubova u mandatu načelnika Ibrahima Hadžibajrića, ali nije jasno zašto je oružje čuvano u prostorijama opšine.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je desetinama komada oružja.

Današnji pretresi su izvršeni po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u nastavku istrage protiv bivšeg načelnika Hadžibajrića. Istražuju se i ugovori koje je opština sklapala i drugi dokumenti.

Oko zgrade opštine danas u poslijepodnevnim časovima bili su raspoređeni pripadnici specijalne jedinice, a u zgradi su bili inspektori koji su izvršili pretrese s ciljem oduzimanja dokaza koji će biti korišteni u daljoj istrazi.

Podsjećamo, Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović uhapšeni su početkom maja u okviru operativne akcije kodnog naziva "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo. U istoj akciji uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić, Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 14.10.2023. 18:16
    Grdna laž da je 25 pušaka i isto toliko nišana za potrebe streljačkih udruženja. Tako su i pred početak rata Bošnje masovno išli u streljane, postajali lovci preko noći i nabavljali oružje i tako se pripremali za rat. Dotzvole za lovačko i streljačko oružje se masovnoizdavalo kriminalcima-budućim zelenim beretkama koji su započeli rat protiv Srba.
Povezane vijesti
Aktivirana eksplozivna naprava u Starom Gradu, oštećeni stambeni objekti Aktivirana eksplozivna naprava u Starom Gradu, oštećeni stambeni objekti
Izvoz oružja i municije iz BiH i dalje raste Izvoz oružja i municije iz BiH i dalje raste
U stanu u Istočnom Novom Sarajevu pronađena droga i oružje U stanu u Istočnom Novom Sarajevu pronađena droga i oružje
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    20h 58m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    17h 30m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    20h 14m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    15h 52m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    18h 54m
    0