У згради сарајевске општине пронађена већа количина оружја

13.10.2023. 21:00
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) приликом данашњег претреса зграде сарајевске општина Стари Град пронашли су и већу количину оружја. Тачније ријеч је о пушкама и стрељачком наоружању.

Како Клиx.ба сазнаје, оружје је набавила општина за потребе стрељачких клубова у мандату начелника Ибрахима Хаџибајрића, али није јасно зашто је оружје чувано у просторијама опшине.

Према незваничним информацијама, ријеч је десетинама комада оружја.

Данашњи претреси су извршени по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево у наставку истраге против бившег начелника Хаџибајрића. Истражују се и уговори које је општина склапала и други документи.

Око зграде општине данас у послијеподневним часовима били су распоређени припадници специјалне јединице, а у згради су били инспектори који су извршили претресе с циљем одузимања доказа који ће бити кориштени у даљој истрази.

Подсјећамо, Ибрахим Хаџибајрић и Алма Дестановић ухапшени су почетком маја у оквиру оперативне акције кодног назива "Старт" коју су реализовали полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево под надзором тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Кантона Сарајево. У истој акцији ухапшени су и Елмедин Каришик, Сеид Хаџибајрић, Мехмед Дедић и Емина Рого.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 14.10.2023. 18:16
    Grdna laž da je 25 pušaka i isto toliko nišana za potrebe streljačkih udruženja. Tako su i pred početak rata Bošnje masovno išli u streljane, postajali lovci preko noći i nabavljali oružje i tako se pripremali za rat. Dotzvole za lovačko i streljačko oružje se masovnoizdavalo kriminalcima-budućim zelenim beretkama koji su započeli rat protiv Srba.
Повезане вијести
Активирана експлозивна направа у Старом Граду, оштећени стамбени објекти Активирана експлозивна направа у Старом Граду, оштећени стамбени објекти
Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте Извоз оружја и муниције из БиХ и даље расте
У стану у Источном Новом Сарајеву пронађена дрога и оружје У стану у Источном Новом Сарајеву пронађена дрога и оружје
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    4h 33m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    7h 19m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    6h 52m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    9h 59m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    21h 48m
    0