Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ pobjednici takmičenja u okviru projekta „Fudbal u škole“

03.11.2022. 14:39
0
IZVOR: katera.news

Dječaci i djevojčice Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Istočne Ilidže pobjednici su opštinskog takmičenja u okviru projekta Fudbal u škole.

Oni su ovim pobjedama izborili nastup na regionalnom takmičenju.

Dječaci su do pobjede prvo savladali rivale iz Osnovne škole „Jovan Dučić“ rezultatom 6:0, a potom i osnovce „Alekse Šantića“ rezultatom 3:0, dok su djevojčice u jedinom meču bile bolje od vršnjakinja iz Osnovne škole „Aleksa Šantić“ sa 5:0.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Takmičenje u Istočnoj Ilidži ujedno je i posljednje opštinsko u Sarajevsko-romanijskoj regiji, te su ovom pobjedom poznati svi učesnici regionalnog takmičenje, koje će biti održano 19. novembra u Sportskoj dvorani „Peki“ u Palama.

Što se tiče dječaka, na regionalnom takmičenju učestvovaće osnovci škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže, „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva, „Srbija“ i „Pale“ iz Pala, „Rudo“, „Sokolac“, „Boško Buha“ iz Štrpaca, „Sveti Sava“ iz Rogatice, „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ iz Han Pijeska, „Sveti Sava“ iz Trnova, te „Jovan Dućić“ iz Čajniča.

Kada su djevojčice u pitanju, svoje predstavnice na ovom takmičenju imaće škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže, Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva,  „Srbija“ i „Pale“ iz Pala, „Boško Buha“ iz Štrpaca i „Sokolac“.

Nakon regionalnog takmičenja slijedi, početkom decembra, veliko republičko finale u Banjaluci.

Projekat pod nazivom „Fudbal u škole“realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Evropske fudbalske federacije (UEFA), a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske.

Podršku projekta koji se odvija pod motom „Zdravo dijete, zdrava škola“ dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Crveni krst Republike Srpske.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    20h 59m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    10h 12m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    9h 43m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    10h 6m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    5h 59m
    0