Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“

03.11.2022. 14:39
0
ИЗВОР: katera.news

Дјечаци и дјевојчице Основне школе Петар Петровић Његош из Источне Илиџе побједници су општинског такмичења у оквиру пројекта Фудбал у школе.

Они су овим побједама изборили наступ на регионалном такмичењу.

Дјечаци су до побједе прво савладали ривале из Основне школе „Јован Дучић“ резултатом 6:0, а потом и основце „Алексе Шантића“ резултатом 3:0, док су дјевојчице у једином мечу биле боље од вршњакиња из Основне школе „Алекса Шантић“ са 5:0.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Такмичење у Источној Илиџи уједно је и посљедње општинско у Сарајевско-романијској регији, те су овом побједом познати сви учесници регионалног такмичење, које ће бити одржано 19. новембра у Спортској дворани „Пеки“ у Палама.

Што се тиче дјечака, на регионалном такмичењу учествоваће основци школа „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, „Србија“ и „Пале“ из Пала, „Рудо“, „Соколац“, „Бошко Буха“ из Штрпаца, „Свети Сава“ из Рогатице, „Вук Караџић“ из Вишеграда, „Милан Илић Чича Шумадијски“ из Хан Пијеска, „Свети Сава“ из Трнова, те „Јован Дућић“ из Чајнича.

Када су дјевојчице у питању, своје представнице на овом такмичењу имаће школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева,  „Србија“ и „Пале“ из Пала, „Бошко Буха“ из Штрпаца и „Соколац“.

Након регионалног такмичења слиједи, почетком децембра, велико републичко финале у Бањалуци.

Пројекат под називом „Фудбал у школе“реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из свих општина Републике Српске.

Подршку пројекта који се одвија под мотом „Здраво дијете, здрава школа“ дали су Министарство породице, омладине и спорта, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова, те Црвени крст Републике Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 23m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 15m
    0