Učenici OŠ “Veselin Masleša” najbolji u Srpskoj u šahu

05.04.2023. 17:14
0
IZVOR: srna.rs

Učenici Osnovne škole "Veselin Masleša" iz Foče osvajanjem prvog mjesta u šahu na republičkom finalu Malih olimpijskih igara Republike Srpske u Istočnom Sarajevu nastavili su kontiunitet u osvajanja medalja na omladinskim šahovskim takmičenjima.

Na republičkom finalu učestvovalo je šest škola - pobjednici regionalnih takmičenja i to škole iz Banjaluke, Prijedora, Teslića, Bijeljine, Foče i Istočnog Novog Sarajeva.

Fočaci su, kao prvaci hercegovačke regije, na republičkom takmičenju prvo mjesto osvojili ubjedljivo, sa četiri pobjede i samo jednim neriješenim rezultatom.

Koliko su bili dominantni govori podatak da su ostvarili pobjede od 3:0 i 3:1, dok su samo sa školom iz Teslića odigrali neriješeno 2:2.

Za pobjednički sastav iz Foče, šahovsku sekciju koju vodi vjeroučitelj Radan Mimić, nastupili su Lazar Mimić, Stefan Nosović, Sofija Mimić, Stefan Mitrović, Vasika Ivanović i Dijana Radović.

Svi oni su članovi Omladinskog šahovskog kluba "9. januar", koji je već godinama šampion Srpske u šahu u mlađim kategorijama.

Najbolja od najboljih na Maloj olimpijadi bila je Sofija Mimić, koja je pobijedila u svih pet partija koje je igrala, a odmah polije nje je Stefan Mitrović, koji je osvojio 4,5 bodova, te Lazar Mimić sa četiri od mogućih pet bodova.

Ovo je treće finale od kada je šah uvršten u Male olimpijske igre, a Osnovna škola "Veselin Masleša" učestvovala je na sva tri. Prethodna dva puta je osvajala bronzanu medalju i ovo joj je prvo zlato.

Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" iz Teslića, a treće Osnovna škola "Sveti Sava" iz Bijeljine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO) Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    13h 43m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    13h 48m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 40m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    14h 54m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    8h 16m
    0