Učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ pobjednici takmičenja "Misli mine" (FOTO)

14.11.2022. 13:24
0
IZVOR: katera.news

Pobjednik takmičenja iz programa "Misli mine", koje je održano danas za učenike sedmih razreda osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže, je ekipa JU Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

Pored ove škole, na takmičenju su učestvovale i ekipe iz Osnovne škole "Aleksa Šantić" i Osnovne škole "Jovan Dučić".

Organizator današnjeg takmičenja je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, a predsjednik ove organizacije Ranko Skakavac rekao je da će na takmičenju biti izvršena kvalifikacija za regionalno i republičko takmičenje.

- Naša opštinska organizacija svake godine osvaja prvo ili drugo mjesto na bar jednom od takmičenja na republičkom nivou – rekao je on.

Skakavac je dodao je slovački Lokalni operativni tim Eufora izrazio želju da danas održi predavanje o opasnostima od mina i minsko-eksplozivnih sredstava.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Instruktor Eufora na upozorenje od opasnosti od mina Elma Duraković izjavila je novinarima da je situacija u BiH kada je riječ o minama i dalje veoma teška.

- Postoji mnogo  minskih polja koja nisu označena, a od mina stradaju i demineri koji su profesionalno angažovani na njihovom uklanjanju, što dovoljna govori o ozbiljnosti ovog problema – rekla je ona.

Kako ističe, učenici su veoma zainteresovani za predavanja o opasnosti od mina.

Kapiten pobjedničke ekipe Jovan Andrić istakao je da je zadovoljan plasmanom, te da mu je ovo takmičenje pružilo i dodatno znanje o opasnosti od mina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    13h 51m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    11h 20m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    10h 38m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    5h 34m
    0
  • Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
    10h 2m
    0