Učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ pobjednici takmičenja "Misli mine" (FOTO)

14.11.2022. 13:24
0
IZVOR: katera.news

Pobjednik takmičenja iz programa "Misli mine", koje je održano danas za učenike sedmih razreda osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže, je ekipa JU Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

Pored ove škole, na takmičenju su učestvovale i ekipe iz Osnovne škole "Aleksa Šantić" i Osnovne škole "Jovan Dučić".

Organizator današnjeg takmičenja je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, a predsjednik ove organizacije Ranko Skakavac rekao je da će na takmičenju biti izvršena kvalifikacija za regionalno i republičko takmičenje.

- Naša opštinska organizacija svake godine osvaja prvo ili drugo mjesto na bar jednom od takmičenja na republičkom nivou – rekao je on.

Skakavac je dodao je slovački Lokalni operativni tim Eufora izrazio želju da danas održi predavanje o opasnostima od mina i minsko-eksplozivnih sredstava.

 • Slika
 • Slika
 • Slika

Foto: katera.news

Instruktor Eufora na upozorenje od opasnosti od mina Elma Duraković izjavila je novinarima da je situacija u BiH kada je riječ o minama i dalje veoma teška.

- Postoji mnogo  minskih polja koja nisu označena, a od mina stradaju i demineri koji su profesionalno angažovani na njihovom uklanjanju, što dovoljna govori o ozbiljnosti ovog problema – rekla je ona.

Kako ističe, učenici su veoma zainteresovani za predavanja o opasnosti od mina.

Kapiten pobjedničke ekipe Jovan Andrić istakao je da je zadovoljan plasmanom, te da mu je ovo takmičenje pružilo i dodatno znanje o opasnosti od mina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga Udruženje amputiraca iz Istočnog Sarajeva dvanaesti put kreće na hodočašću do Ostroga
Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj Prijem za dječake i trenere iz Škole fudbala “Tango”, pobjednike kupa u Norveškoj
Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
  16h 9m
  11
 • “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
  17h 30m
  4
 • Večeras otkrivanje i osveštenje spomenika porodici u Istočnom Novom Sarajevu
  16h 58m
  0
 • U Istočnom Novom Sarajevu otkriven spomenik porodici - simbol egzodusa sarajevskih Srba (FOTO)
  5h 2m
  5
 • Zemljotres u BiH
  9h 6m
  0