Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења "Мисли мине" (ФОТО)

14.11.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Побједник такмичења из програма "Мисли мине", које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе "Алекса Шантић" и Основне школе "Јован Дучић".

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

- Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

- Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањању, што довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

Коментари 0
Повезане вијести
Остати на путу Светосавља Остати на путу Светосавља
Источна Илиџа: Апел возачима да возила паркирају на мјеста предвиђена за паркирање Источна Илиџа: Апел возачима да возила паркирају на мјеста предвиђена за паркирање
У Источној Илиџи ситуација задовољавајућа, штаб у приправности У Источној Илиџи ситуација задовољавајућа, штаб у приправности
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода на путу према Јахорини (ФОТО)
  23h 35m
  1
 • Кафане моје младости – Кафе „Багрем“ и бар „Код Мише Ћеле“
  18h 13m
  5
 • Рогатичанин ухапшен због наношења тешких тјелесних повреда
  2h 57m
  0
 • У Турској три града сравњена са земљом (ВИДЕО)
  4h 15m
  0
 • Огласили се из Електропреноса БиХ: Дјелимични распад електро-енергетског система, узрок се утврђује
  1h 26m
  1