Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења "Мисли мине" (ФОТО)

14.11.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Побједник такмичења из програма "Мисли мине", које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе "Алекса Шантић" и Основне школе "Јован Дучић".

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

- Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

- Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањању, што довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 35m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    14h 59m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 28m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 20m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 5m
    0