Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења "Мисли мине" (ФОТО)

14.11.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Побједник такмичења из програма "Мисли мине", које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе "Алекса Шантић" и Основне школе "Јован Дучић".

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

- Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

- Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањању, што довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

Коментари 0
Повезане вијести
За соколачке каратисте 26 медаља на "Славија опену" За соколачке каратисте 26 медаља на "Славија опену"
Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике Ана Пухало се пласирала на Европску женску олимпијаду из информатике
Проглашењем најбољих и концертом побједника завршен "Акордеон арт плус" Проглашењем најбољих и концертом побједника завршен "Акордеон арт плус"
Најчитаније
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  22h 32m
  5
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  17h 36m
  1
 • Дванаест медаља за „Спарту“ у Берковићима
  20h 32m
  0
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  1h 7m
  0
 • Ученици Средње школе „28. јуни“ на најбољи начин промовисали важност књиге и читалаштва
  22h 21m
  0