Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења "Мисли мине" (ФОТО)

14.11.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Побједник такмичења из програма "Мисли мине", које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе "Алекса Шантић" и Основне школе "Јован Дучић".

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

- Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

- Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањању, што довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

Коментари 0
Повезане вијести
Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
Општина Источна Илиџа ће сносити трошкове санације и уређења гроба мајке Мома Капора Општина Источна Илиџа ће сносити трошкове санације и уређења гроба мајке Мома Капора
У Источној Илиџи ухапшен возач код којег је пронађен спид У Источној Илиџи ухапшен возач код којег је пронађен спид
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  22h 16m
  1
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  21h 34m
  3
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  20h 54m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  21h 57m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  8h 48m
  0