Ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ побједници такмичења "Мисли мине" (ФОТО)

14.11.2022. 13:24
0
ИЗВОР: katera.news

Побједник такмичења из програма "Мисли мине", које је одржано данас за ученике седмих разреда основних школа са подручја Источнe Илиџe, је екипа ЈУ Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Поред ове школе, на такмичењу су учествовале и екипе из Основне школе "Алекса Шантић" и Основне школе "Јован Дучић".

Организатор данашњег такмичења је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, a предсједник ове организације Ранко Скакавац рекао је да ће на такмичењу бити извршена квалификација за регионално и републичко такмичење.

- Наша општинска организација сваке године осваја прво или друго мјесто на бар једном од такмичења на републичком нивоу – рекао је он.

Скакавац је додао је словачки Локални оперативни тим Еуфора изразио жељу да данас одржи предавање о опасностима од мина и минско-експлозивних средстава.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Инструктор Еуфора на упозорење од опасности од мина Елма Дураковић изјавила је новинарима да је ситуација у БиХ када је ријеч о минама и даље веома тешка.

- Постоји много  минских поља која нису означена, а од мина страдају и деминери који су професионално ангажовани на њиховом уклањању, што довољна говори о озбиљности овог проблема – рекла је она.

Како истиче, ученици су веома заинтересовани за предавања о опасности од мина.

Капитен побједничке екипе Јован Андрић истакао је да је задовољан пласманом, те да му је ово такмичење пружило и додатно знање о опасности од мина.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО) Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО)
Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу
Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Вој...
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  5h 8m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  17h 19m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  16h 34m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  17h 12m
  6
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  3h 45m
  0