Uhapšen Srbin u Sjevernoj Mitrovici, oglasile se sirene (VIDEO)

13.06.2023. 13:23
0
IZVOR: kosovo-online

U Sjevernoj Mitrovici su se oko podneva oglasile sirene.

Kako Kosovo onlajn saznaje, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije uhapsili su danas još jednog Srbina, nakon čega su se oglasile sirene.

Na ulicama Sjeverne Mitrovice u ovom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana i njihov broj raste iz minuta u minut.

Kako javljaju novinari Kosovo onlajna u Bošnjačkoj mahali primjetno je veće prisustvo pripadnika tzv. kosovske policije.

Video: Kosovo Online

U Zvečanu je danas, neposredno pred akciju specijalaca tzv. kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici, održan protest zbog hapšenja Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, a okupljeni građani zahtijevali su njihovo puštanje na slobodu.

Advokat Dušana Obrenovića, Predrag Miljković rekao je da je svega oko 50 metara od mjesta gdje su se danas okupili građani, uhapšeni njegov branjenik i Radoš Petrović dok su mirno izražavali nezadovoljstvo zbog nametanja nelegitimnih gradonačelnika u opštinama na sjeveru Kosova i prisustva specijalaca tzv. kosovske policije.

- Na 50 metara odavde uhapšeni su Dušan i Radoš dok su mirno protestovali i iskazali nezadovoljstvo. Dušanu se danas na teret stavljaju četiri najteža krivična dela, ako je on to izvršio ja ne mogu da verujem u taj pravosudni sistem. Moj branjenik je nevin i ja ću se za njega boriti do zadnjeg atoma svoje snage - poručio je Miljković, koji je okupljenima predočio dokaze o nevinosti Dušana i Radoša.

Podsjetio je da su Obrenović i Petrović već 16 dana u pritvoru i pozvao građane da nastave da im pružaju podršku.

- Molim vas da im odavde pošaljemo podršku. Dušan ima samo sestru Selmu i molim vas da pokažemo da smo i mi uz Dušana svi zajedno - rekao je advokat.

Komentari 0
Povezane vijesti
Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja Hapšenje zbog droge i nelegalnog oružja
Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju
Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    22h 57m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    22h 59m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    19h 11m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    22h 2m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    21h 56m
    0