Uhapšeni vlasnik firme i vozač cisterne iz koje je curio amonijak

13.01.2023. 17:01
0
IZVOR: Tanjug

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa policijom uhapsilo vlasnika i odgovorno lice firme “Saga” S.K. (34) i vozača cisterne N.B.(37), na kojoj je došlo do curenja amonijaka, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici Pančevo.

Okrivljeni se sumnjiče za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine, jer su kao vlasnik i vozač cisterne izazvali opasnost za živote ljudi usljed odvrtanja ventila na cisterni, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Dežurna zamjenica tužilaštva je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali  pokrajinski i republički inspektor za zaštitu životne sredine, republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamjenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO) Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO)
Prevrnula se cisterna, curi gorivo Prevrnula se cisterna, curi gorivo
U Pirotu završeno pretakanje amonijaka U Pirotu završeno pretakanje amonijaka
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 28m
    0
  • Slani mafini
    13h 49m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 44m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 38m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 7m
    3