Uhapšeno sedam lica, sumnja se na međunarodnu trgovinu ljudima i prostituciju

09.10.2024. 15:48
0
IZVOR: srna.rs

Sedam lica uhapšeno je u okviru akcije "Geko" na području Sanskog Mosta, Ljubuškog i Čapljine zbog sumnje na međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodnu prostituciju i pranje novca, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšena su lica A.Č, A.L.Č, A.D, J.D, D.Ž.K, I.J. i E.T. kod kojih je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto vatreno oružje, novac, skupocjeni automobili, motocikli, skupocjeni satovi, određena dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti u istrazi.

Sumnja da je ova grupa organizovala međunarodnu ilegalnu prostituciju sa većim brojem d‌jevojaka, koje su pružale seksualne usluge kako na prostoru BiH tako i Zapadne Evrope, od kojih su neke bile i maloljetne, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su novac dobijen kriminalnim radnjama prebacivali u BiH kroz kupovinu skupocjenih automobila i nekretnina, te ga na taj način pokušavali ubaciti u legalne tokove.

Prilikom dokumentovanja krivičnih d‌jela ove međunarodne kriminalne grupe, na čijem je čelu, kako se sumnja, A.Č, Federalna uprava policije ostvarila je međunarodnu policijsku saradnju sa istražnim organima Njemačke, Švajcarske i Hrvatske, uz pomoć kojih su prikupljeni dokazi protiv ovih lica.

Akcija je sprovedena uz podršku i saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, te ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon završetka kriminalističke obrade, lica će biti predata Tužilaštvu BiH. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu
Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
Poplava nosila kuće u minuti, mještani spasavali gole živote Poplava nosila kuće u minuti, mještani spasavali gole živote
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    14h 43m
    0
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    4h 48m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    5h 20m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    7h 43m
    1
  • Hrvatski spasioci pronašli jednu preživjelu osobu
    6h 8m
    0