„Ulični svirači“ prikupili 1150 KM za porodicu Lopatić

28.07.2022. 08:52
0
IZVOR: katera.news

Pravoslavno humanitarno udruženje „Sveti Sava“ i "Ulični svirači" pokrenuli su akciju pomoći za porodicu Lopatić iz Han Dervente. 

Uprkos lošim vremenskim uslovima i kiši koja nije prestajala padati, humanitarni nastup "Uličinih svirača" okupio je veliki broj dobrih ljudi, i prikupljeno je 1150 KM za pomoć ovoj porodici.

- Hvala „Uličnim sviračima“, hvala svim ljudima koji su bili dio ove akcije i hvala Gospodu jer niko kao On ne može izazvati toliko dobrog na tako malom mjestu. Naša akcija se nastavlja sa vjerom da će baš na ovom mjestu biti prikazana Sretova slika sa šoljicom kafe u ruci, u dvorištu porodične kuće – poručili su iz ovog udruženja.

O teškoj životnoj priči i surovosti života koja je pala na leđa Srete Lopatića i njegove majke Nade portal Katera je već pisao. Život u trošnoj kući u kojoj godine provode majka i sin, za osobe sa invaliditetom skoro je nemoguć, stoga je ovo udruženje odlučilo da pokrene humanitarnu akciju i podari im lakši život.

  • „Ulični svirači” sviraju sutra za porodicu Lopatić
    26.07.2022. 21:12

    Pravoslavno humanitarno udruženje „Sveti Sava“ pokrenulo je akciju pomoći za porodicu Lopatić iz Han Dervente u okviru koje će sutra u 19.00 časova na paljanskom šetalištu “Ulični svirači” održati ...

Istočno Sarajevo
„Ulični svirači” sviraju sutra za porodicu Lopatić

Cilj akcije je da se prikupe sredstva za izgradnju lifta i uređenje dvorišta, kako bi Sreto ostvario svoju najveću želju, da u dvorištu porodične kuće popije kafu.

Slika

Foto: Facebook/ Pravoslavno Humanitarno Udruženje Sveti Sava

Komentari 0
Povezane vijesti
Privremena obustava saobraćaja na lokalitetu kamenoloma „Han Derventa“ Privremena obustava saobraćaja na lokalitetu kamenoloma „Han Derventa“
Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
„Ulični svirači” sviraju sutra za porodicu Lopatić „Ulični svirači” sviraju sutra za porodicu Lopatić
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    8h 22m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    7h 20m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    11h 13m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    12h 30m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    7h 34m
    0