Ulrike Hartman posjetila Istočni Stari Grad

02.10.2019. 08:36
0
IZVOR: FB/ISG

Austrijski ambasador u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartman juče je posjetila Opštinu Istočni Stari Grad i sastala se sa načelnikom opštine Bojom Gašanovićem. Tokom sastanka Gašanović je upoznao Hartmanovu o karakteristikama opštine, njenom radu, privrednim subjektima koji egzistiraju na teritoriji Istočnog Starog Grada i budućim planovima vezanim za razvoj opštine.

Tokom posjete Hartman je sa Gašanovićem obišla lokacije na kojima se realizuju određeni projekti, a samim tim se upoznala sa turističkim potencijalima opštine kako na Trebeviću, tako i na Hreši.

Tokom razgovora istaknuti su prioritete u razvojnom procesu, između kojih je jačanje institucionalnih kapaciteta, putna i komunalna infrastruktura, kao i oblast razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Slika

-Za Istočni Stari Grad je uvijek važno da održavamo dobre odnose sa diplomatskim predstavništvima u našoj državi, i po tome smo kao lokalna zajednica prepoznatljivi. Nadam se da će današnja posjeta i ovaj sastanak izroditi u budućnosti veću saradnju i da možemo očekivati podršku u razvojnim procesima i jačanju Istočnog Starog Grada - rekao je Gašanović.

Ambasador Austrije u BiH Urlike Hartman je rekla da je oduševljena opštinom Istočni Stari Grad i dobrodošlicom, ali najviše planovima za dalji razvoj opštine. Hartmanova je pokazala interesovanje za odnose opštine sa susjednim opštinama u Federaciji Bosne i Hercegovine, trenutnim projektima, zaštitom životne sredine i izgradnjom prvog IT parka u državi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    15h 44m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    13h 46m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 39m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    12h 44m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    11h 47m
    1