Uroš Petrović sa osnovcima iz Han Pijeska i Vlasenice (FOTO)

28.03.2023. 21:12
0
IZVOR: katera.news

Književnik iz Beograda Uroš Petrović danas je na Han Pijesku održao radionicu "zajednička avantura mozga" na kojoj se družio sa učenicima Osnovne škole "Milan Ilić Čiča Šumadijski" i njihovim vršnjacima iz Vlasenice.

U sali Doma kulture nije bilo slobodnog mjesta, a oko tri stotine đaka pokušavalo je pronaći odgovore na neobične zagonetke, riješiti čudnovate zavrzlame i osvojiti neku od čuvenih Uroševih loptica.

Prvi put sam u Han Pijesku. Nismo imali klasičnu promociju, imali smo zajedničku avanturu mozga. To je inspiracija za razmišljanje, za nadahnuće, za nove ideje, a danas ih je bilo mnogo – rekao je pisac i najavio i svoje nove projekte, novu knjigu koja će biti pola roman pola manga i scenario za novu seriju na Javnom servisu RTS.

Direktor Centra za omladinu i sport "PogledTatjana Janjić rekla je da se ova ustanova trudi da svoje programske aktivnosti prilagodi kulturnim potrebama svih starosnih grupa i stanovnika ove lokalne zajednice.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Drago mi je što su sa nama bili učenici Osnovne škole "Milan Ilić Čiča Šumadijski", a posebno nas raduje što su nam se pridružili i đaci iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Vlasenice. S obzirom na to koliko je ova književna radionica bila uspješna, sigurno je da ćemo Petrovića ponovo ugostiti u Han Pijesku - zaključila je ona.

Lenka Pečenica Kovačević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi "Milan Ilić Čiča Šumadijski" istakla je da je susret su susreti sa piscem i njegovi metodi odličan način da se kod djece populariše književnost.

- Drago nam je što su naši đaci imali priliku da na jedan neobičan način uče da koriste svoj um i da se druže sa jednim od pisaca čija djela su u školskoj lektiri. Vjerujem da će ih ovo druženje, ali i činjenica da je Uroš u gradskoj biblioteci, u nekoj od knjiga, ostavio zlatnu kartu, za  koju pronalazaču slijedi nagrada, motivisati da više čitaju – rekla je Pečenica Kovačević.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Danka Milić Kezunović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici rekla je da je za grupu učenika ove škole organizovan dolazak na druženje sa Urošem Petrovićem.

- S obzirom na to da se mi trudimo da svojim đacima širimo vidike kroz različite vannastavne aktivnosti, za jednu grupu smo organizovali odlazak na druženje sa Urošem Petrovićem i, po njihovim reakcijama, vidimo da je to bio pravi potez. Djeca su oduševljena i sigurno je da će im ovaj događaj dugo ostati u sjećanju rekla je Milić Kezunović.

Organizator današnjeg Petrovićevog druženja sa djecom na Han Pijesku je lokalni Centar za omladinu i sport "Pogled".

Komentari 0
Povezane vijesti
“Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću “Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Počinju "Čučkovi književni susreti" Počinju "Čučkovi književni susreti"
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    20h 24m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    18h 38m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    16h 28m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    8h 53m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    14h 26m
    0