Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice (FOTO)

04.12.2022. 13:46
0
IZVOR: katera.news

U prostorima Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža danas je djeci iz Kososke Kamenice uručeno 20 setova zimske odjeće i obuće.

Paketi su donacija Crvenog krsta Republike Srpske, a asistent za informisanje u ovoj organizaciji Miljan Rašević izjavio je da je ova donacija znak pažnje za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

- Danas smo u Istočnoj Ilidži kako bismo pružili podršku, pokazali solidarnost i humanost i širili prijateljstvo. Iskreno se nadam da smo obradovali mališane sa Kosova i Metohije – rekao je Rašević.

Slika

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac istakao je da je Istočno Sarajevo imalo čast da ugosti djecu iz Kosovske Kamenice.

Skakavac je podsjetio da su ovi osnovni u posjeti Istočnog Sarajeva i da su sinoć, zajedno sa učenicima Osnovne škole Petar Petrović Njegoš“, upriličili humanitarni koncert Mi smo djeca neba“.

- Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji, a posebno Crvenom krstu Republike Srpske koji je obezbijedio odjeću i obuću za dvadesetoro djece koja dolaze iz sela oko Kosovske Kamenice – rekao je Skakavac.

Skakavac je dodao da Srbi u enklavama na Kosovu i Metohiji žive u siromaštvu, nastojeći da sačuvaju običaje i teritoriju.

Slika

Jadranka Vasić, rukovodilac Pjevačke grupe „Kamenički biseri“, iz Kosovske Kamenice rekla je da su divno dočekani i da će iz Istočnog Sarajevo ponijeti samo lijepe uspomene.

- Deci sa Kosova i Metohije koja nemaju mogućnost da napuštaju svoje selo, omogućeno je da uživaju u prelepom gradu i upoznaju divne ljude pune ljubavi – rekla je ona.

Jadranka se rekla da je ideja za realizaciju projekat „Mi smo djeca neba“ potekao od Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, dodajući da je riječ o ideji koja istinski pomjera granice.

Vasićeva se u ime roditelja djece iz Kosovske Kamenice zahvalila na gostoprimstvu.

- Održali ste lekciju svim u Republici Srpkoj da mali ljudi mogu da prave velika dela i realizuju ideje koje su pune ljubavi i dolaze iz srca. Pokloni su odlični, deci iz višečlanih porodica puno će značiti – zaključila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    18h 41m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    16h 16m
    6
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    2h 15m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    21h 24m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    42m
    0