Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice (FOTO)

04.12.2022. 13:46
0
IZVOR: katera.news

U prostorima Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža danas je djeci iz Kososke Kamenice uručeno 20 setova zimske odjeće i obuće.

Paketi su donacija Crvenog krsta Republike Srpske, a asistent za informisanje u ovoj organizaciji Miljan Rašević izjavio je da je ova donacija znak pažnje za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

- Danas smo u Istočnoj Ilidži kako bismo pružili podršku, pokazali solidarnost i humanost i širili prijateljstvo. Iskreno se nadam da smo obradovali mališane sa Kosova i Metohije – rekao je Rašević.

Slika

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac istakao je da je Istočno Sarajevo imalo čast da ugosti djecu iz Kosovske Kamenice.

Skakavac je podsjetio da su ovi osnovni u posjeti Istočnog Sarajeva i da su sinoć, zajedno sa učenicima Osnovne škole Petar Petrović Njegoš“, upriličili humanitarni koncert Mi smo djeca neba“.

- Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji, a posebno Crvenom krstu Republike Srpske koji je obezbijedio odjeću i obuću za dvadesetoro djece koja dolaze iz sela oko Kosovske Kamenice – rekao je Skakavac.

Skakavac je dodao da Srbi u enklavama na Kosovu i Metohiji žive u siromaštvu, nastojeći da sačuvaju običaje i teritoriju.

Slika

Jadranka Vasić, rukovodilac Pjevačke grupe „Kamenički biseri“, iz Kosovske Kamenice rekla je da su divno dočekani i da će iz Istočnog Sarajevo ponijeti samo lijepe uspomene.

- Deci sa Kosova i Metohije koja nemaju mogućnost da napuštaju svoje selo, omogućeno je da uživaju u prelepom gradu i upoznaju divne ljude pune ljubavi – rekla je ona.

Jadranka se rekla da je ideja za realizaciju projekat „Mi smo djeca neba“ potekao od Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, dodajući da je riječ o ideji koja istinski pomjera granice.

Vasićeva se u ime roditelja djece iz Kosovske Kamenice zahvalila na gostoprimstvu.

- Održali ste lekciju svim u Republici Srpkoj da mali ljudi mogu da prave velika dela i realizuju ideje koje su pune ljubavi i dolaze iz srca. Pokloni su odlični, deci iz višečlanih porodica puno će značiti – zaključila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu specijalizovana obuka U Istočnom Sarajevu specijalizovana obuka
Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima Sastanak u Istočnom Sarajevu o borbi protiv trgovine ljudima
Uhapšeni u akciji "Met" predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Uhapšeni u akciji "Met" predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo
Najčitanije
 • Na današnji dan preminula Slađana Kobas - trinaesta zvjezdica
  4h 40m
  1
 • Lica uhapšena u Istočnoj Ilidži, pronađeno preko dva kilograma opojne droge (FOTO)
  23h 13m
  1
 • Da li je država zaboravila Peru i Dubravku Krstović?
  19h 13m
  6
 • Besplatni sistematski pregledi u Bolnici „Srbija“ za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva
  20h 16m
  0
 • Narodna skupština Republike Srpske usvojila Porodični zakon
  16h 1m
  0