Уручена обућа и одјећа дјеци из Косовске Каменице (ФОТО)

04.12.2022. 13:46
0
ИЗВОР: katera.news

У просторима Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа данас је дјеци из Кососке Каменице уручено 20 сетова зимске одјеће и обуће.

Пакети су донација Црвеног крста Републике Српске, а асистент за информисање у овој организацији Миљан Рашевић изјавио је да је ова донација знак пажње за предстојеће новогодишње и божићне празнике.

- Данас смо у Источној Илиџи како бисмо пружили подршку, показали солидарност и хуманост и ширили пријатељство. Искрено се надам да смо обрадовали малишане са Косова и Метохије – рекао је Рашевић.

Слика

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац истакао је да је Источно Сарајево имало част да угости дјецу из Косовске Каменице.

Скакавац је подсјетио да су ови основни у посјети Источног Сарајева и да су синоћ, заједно са ученицима Основне школе Петар Петровић Његош“, уприличили хуманитарни концерт Ми смо дјеца неба“.

- Захваљујем се свима који су учествовали у организацији, а посебно Црвеном крсту Републике Српске који је обезбиједио одјећу и обућу за двадесеторо дјеце која долазе из села око Косовске Каменице – рекао је Скакавац.

Скакавац је додао да Срби у енклавама на Косову и Метохији живе у сиромаштву, настојећи да сачувају обичаје и територију.

Слика

Јадранка Васић, руководилац Пјевачке групе „Каменички бисери“, из Косовске Каменице рекла је да су дивно дочекани и да ће из Источног Сарајево понијети само лијепе успомене.

- Деци са Косова и Метохије која немају могућност да напуштају своје село, омогућено је да уживају у прелепом граду и упознају дивне људе пуне љубави – рекла је она.

Јадранка се рекла да је идеја за реализацију пројекат „Ми смо дјеца неба“ потекао од Културног центра Источно Ново Сарајево, додајући да је ријеч о идеји која истински помјера границе.

Васићева се у име родитеља дјеце из Косовске Каменице захвалила на гостопримству.

- Одржали сте лекцију свим у Републици Српкој да мали људи могу да праве велика дела и реализују идеје које су пуне љубави и долазе из срца. Поклони су одлични, деци из вишечланих породица пуно ће значити – закључила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву специјализована обука У Источном Сарајеву специјализована обука
Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима
Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  5h 17m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  23h 50m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  19h 50m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  20h 53m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  16h 38m
  0