Уручена обућа и одјећа дјеци из Косовске Каменице (ФОТО)

04.12.2022. 13:46
0
ИЗВОР: katera.news

У просторима Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа данас је дјеци из Кососке Каменице уручено 20 сетова зимске одјеће и обуће.

Пакети су донација Црвеног крста Републике Српске, а асистент за информисање у овој организацији Миљан Рашевић изјавио је да је ова донација знак пажње за предстојеће новогодишње и божићне празнике.

- Данас смо у Источној Илиџи како бисмо пружили подршку, показали солидарност и хуманост и ширили пријатељство. Искрено се надам да смо обрадовали малишане са Косова и Метохије – рекао је Рашевић.

Слика

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац истакао је да је Источно Сарајево имало част да угости дјецу из Косовске Каменице.

Скакавац је подсјетио да су ови основни у посјети Источног Сарајева и да су синоћ, заједно са ученицима Основне школе Петар Петровић Његош“, уприличили хуманитарни концерт Ми смо дјеца неба“.

- Захваљујем се свима који су учествовали у организацији, а посебно Црвеном крсту Републике Српске који је обезбиједио одјећу и обућу за двадесеторо дјеце која долазе из села око Косовске Каменице – рекао је Скакавац.

Скакавац је додао да Срби у енклавама на Косову и Метохији живе у сиромаштву, настојећи да сачувају обичаје и територију.

Слика

Јадранка Васић, руководилац Пјевачке групе „Каменички бисери“, из Косовске Каменице рекла је да су дивно дочекани и да ће из Источног Сарајево понијети само лијепе успомене.

- Деци са Косова и Метохије која немају могућност да напуштају своје село, омогућено је да уживају у прелепом граду и упознају дивне људе пуне љубави – рекла је она.

Јадранка се рекла да је идеја за реализацију пројекат „Ми смо дјеца неба“ потекао од Културног центра Источно Ново Сарајево, додајући да је ријеч о идеји која истински помјера границе.

Васићева се у име родитеља дјеце из Косовске Каменице захвалила на гостопримству.

- Одржали сте лекцију свим у Републици Српкој да мали људи могу да праве велика дела и реализују идеје које су пуне љубави и долазе из срца. Поклони су одлични, деци из вишечланих породица пуно ће значити – закључила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 35m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 49m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 56m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 44m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 11m
    0