U Istočnom Novom Sarajevu uručene zahvalnice direktorima škola

11.02.2021. 13:31
0
IZVOR: Katera

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je na svečanosti održanoj u Srednjoškolskom centru „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu direktorima škola sa Sarajevsko-romanijske regije uručio zahvalnice za učešće u humanitarnoj akciji za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Pored zahvalnica direktorima Srednjoškolskog centra "28. juni" iz Istočne Ilidže, Osnovne škole "Sveti Sava" iz Trnova, Osnovne škole "Ljutica Bogdan" iz Kalinovika, Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" i Osnovne škole "Sokolac" uručena je i kopija knjige „Humano srce Srpske“ autora Slavka Basare.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

- Veliki je poklon Republike Srpske, kada izgradimo Dnevni centar "Podrži me - 9. januar", kao da smo manastir izgradili - poručio je gospodin Arlov izražavajući duboku zahvalnost svim školama i institucijama Republike Srpske koje su prepoznale značaj ovog projekta.

Boris Brajović, direktor Srednjoškolskog centra „28. juni“ je poručio da učenici ove škole uvijek učestvuju u humanitarnim akcijama, te da su se i akciji u kojoj se pomaže djeci na Kosovu rado odazvali.

- Radujem se što su naši učenici i naši zaposleni prepoznali značaj akcije pomoći djeci i mladima Kosova i Metohije i što u školi njegujemo empatiju, solidarnost i humanost - izjavila je Branka Kovačević, direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

Arlov je podsjetio da je za realizaciju projekta Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici potrebno skupiti još 100 000 KM, da je ukupna vrijednost projekta oko 560 000 KM i da treba da bude završen do kraja godine.

- Do sada su učešće u sklopu ove akcije uzele 83 osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj, sakupivši nešto više od 50 000 KM - istakao je Arlov.

Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici prostiraće se na 714 kvadratnih metara i pružaće pomoć djeci i mladim sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja „Podrži me“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    21h 7m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    11h 37m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    20h 0m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    11h 18m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    16h 29m
    0