Uručeno sedam stipendija djeci sa Kosova i Metohije

30.08.2023. 14:58
1
IZVOR: srna.rs

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju Milorad Arlov uručio je danas na administrativnom prelazu Jarinje četvoromjesečne stipendije za sedmoro djece na Kosmetu koje su obezbijedili anonimni donatori iz Republike Srpske.

Šest stipendija u mjesečnom iznosu od po 100 evra obezbijedio je anonimni donator iz Srpske, a jednu u mjesečnom iznosu od 50 evra žena, takođe, iz Srpske.

Samohrana majka Marija Nikolić, čiji je suprug preminuo prije godinu dana, rekla je Srni da je ovo prva pomoć njenoj četvoročlanoj porodici, dodajući da njen šestogodišnji sin Andrija ima problema sa sluhom i govorom.

- Ovo je velika pomoć mojoj deci jer ću sada moći da im kupim odeću i obuću, da ih spremim za školu, a da ne pozajmljujem od komšija i dug vraćam sa kamatom - rekla je Nikolićeva i zahvalila anonimnom donatoru iz Srpske.

Arlov je u izjavi Srni izrazio nadu da će stipendije pomoći roditeljima da lakše spreme djecu za početak školske godine.

On je svim đacima, nastavnicima i roditeljima u ime građana Republike Srpske poželio da im nova školska godina protekne u miru i bez incidenata.

- Neka ova pomoć bude iskorištena za njihov bolji život i školovanje, a posebno da socijalno ugroženim porodicama koliko-toliko pomogne da djecu obuku, obuju i sreme da raspoloženi krenu u školu - rekao je Arlov.

Arlovu ni danas nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, iako je posredstvom advokata Nebojše Vlajića zatražio ukidanje zabrane koja mu je uvedena "zbog narušavanja ustavnog poretka i bezbjednosti" takozvanog Kosova.

On je najavio da će na jesen u Republici Srpskoj biti organizovana velika humanitarna akcija pod nazivom "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    zorba 30.08.2023. 16:29
    bivsi tonac sa rtrs i muz spikerke na glasu iskace iz frizidera i na ovaj nacin se probija u politiku
Povezane vijesti
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Porodice iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže domaćini srpskoj djeci sa Kosmeta Porodice iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže domaćini srpskoj djeci sa Kosmeta
Do sutra rok za prijavu - "Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske Do sutra rok za prijavu - "Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 53m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 26m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 52m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 5m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 34m
    3