Уручено седам стипендија дјеци са Косова и Метохије

30.08.2023. 14:58
1
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохију Милорад Арлов уручио је данас на административном прелазу Јариње четворомјесечне стипендије за седморо дјеце на Космету које су обезбиједили анонимни донатори из Републике Српске.

Шест стипендија у мјесечном износу од по 100 евра обезбиједио је анонимни донатор из Српске, а једну у мјесечном износу од 50 евра жена, такође, из Српске.

Самохрана мајка Марија Николић, чији је супруг преминуо прије годину дана, рекла је Срни да је ово прва помоћ њеној четворочланој породици, додајући да њен шестогодишњи син Андрија има проблема са слухом и говором.

- Ово је велика помоћ мојој деци јер ћу сада моћи да им купим одећу и обућу, да их спремим за школу, а да не позајмљујем од комшија и дуг враћам са каматом - рекла је Николићева и захвалила анонимном донатору из Српске.

Арлов је у изјави Срни изразио наду да ће стипендије помоћи родитељима да лакше спреме дјецу за почетак школске године.

Он је свим ђацима, наставницима и родитељима у име грађана Републике Српске пожелио да им нова школска година протекне у миру и без инцидената.

- Нека ова помоћ буде искориштена за њихов бољи живот и школовање, а посебно да социјално угроженим породицама колико-толико помогне да дјецу обуку, обују и среме да расположени крену у школу - рекао је Арлов.

Арлову ни данас није дозвољен улазак на Косово и Метохију, иако је посредством адвоката Небојше Влајића затражио укидање забране која му је уведена "због нарушавања уставног поретка и безбједности" такозваног Косова.

Он је најавио да ће на јесен у Републици Српској бити организована велика хуманитарна акција под називом "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zorba 30.08.2023. 16:29
    bivsi tonac sa rtrs i muz spikerke na glasu iskace iz frizidera i na ovaj nacin se probija u politiku
Повезане вијести
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Породице из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе домаћини српској дјеци са Космета Породице из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе домаћини српској дјеци са Космета
До сутра рок за пријаву - "Спојимо дјецу са КиМ и Републике Српске До сутра рок за пријаву - "Спојимо дјецу са КиМ и Републике Српске
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 44m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 28m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 41m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 55m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 47m
    0