Uskoro “Dani rogatičkog krompira” u Istočnom Sarajevu

21.10.2021. 15:06
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi (PJ Sokolac) i menadžer poljoprivrednog klastera SRP održali su radni sastanak sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem. Razgovarano je o unapređenju i razvoju poljoprivrede i ruralnih područja.

Glavna tema sastanka bila je organizacija manifestacije ,,Dani rogatičkog krompira” u Istočnom Sarajevu, s ciljem prezentacije i promocije proizvođača krompira, kao i proširenja tržišta i pronalaska novih poslovnih saradnika.

Manifestacija “Dani rogatičkog krompira” održaće se 30. oktobra od 11 časova, na Trgu Republike Srbije u Istočnom Sarajevu.

Organizatori ove manifestacije su Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi i poljoprivredni klaster sarajevsko-romanijske i gornjedrinske regije, a generalni pokrovitelji su Opština Istočno Novo Sarajevo i Opština Rogatica.

U prethodnim danima održan je radni sastanak sa načelnikom i saradnicima Opštine Istočno Novo Sarajevo, na kojem su jasno definisani lokacija održavanja manifestacije, kao i ostala tehnička podrška.

Rogatica je mikropodručje poznato po dugoj tradiciji proizvodnje krompira. Rogatički krompir je dugo poznat na tržištu, te zauzima značajno mjesto u poljoprivrednoj proizvodnji sarajevsko-romanijske regije.

U toku je proces dobijanja oznake geografskog porijekla rogatičkog krompira, s ciljem povećanja prepoznatljivosti, podizanja konkurentnosti, ali i dostizanja veće cijene. Oznaka geografskog porijekla je naziv regije ili mjesta koji se koristi za označavanje prehrambenog proizvoda sa posebnim kvalitetom i ugledom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    12h 4m
    0
  • Domaći posni brusketi
    12h 37m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    7h 55m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    10h 3m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    6h 16m
    1