Ускоро “Дани рогатичког кромпира” у Источном Сарајеву

21.10.2021. 15:06
0
ИЗВОР: Катера

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди (ПЈ Соколац) и менаџер пољопривредног кластера СРП одржали су радни састанак са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем. Разговарано је о унапређењу и развоју пољопривреде и руралних подручја.

Главна тема састанка била је организација манифестације ,,Дани рогатичког кромпира” у Источном Сарајеву, с циљем презентације и промоције произвођача кромпира, као и проширења тржишта и проналаска нових пословних сарадника.

Манифестација “Дани рогатичког кромпира” одржаће се 30. октобра од 11 часова, на Тргу Републике Србије у Источном Сарајеву.

Организатори ове манифестације су Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди и пољопривредни кластер сарајевско-романијске и горњедринске регије, а генерални покровитељи су Општина Источно Ново Сарајево и Општина Рогатица.

У претходним данима одржан је радни састанак са начелником и сарадницима Општине Источно Ново Сарајево, на коjeм су јасно дефинисани локација одржавања манифестације, као и остала техничка подршка.

Рогатица је микроподручје познато по дугој традицији производње кромпира. Рогатички кромпир је дуго познат на тржишту, те заузима значајно мјесто у пољопривредној производњи сарајевско-романијске регије.

У току је процес добијања ознаке географског поријекла рогатичког кромпира, с циљем повећања препознатљивости, подизања конкурентности, али и достизања веће цијене. Ознака географског поријекла је назив регије или мјеста који се користи за означавање прехрамбеног производа са посебним квалитетом и угледом.

Коментари 0
Повезане вијести
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“ Гран-при фестивала у Источном Сарајеву за представу „Палчица“
Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
Најчитаније
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    22h 34m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    10h 9m
    0
  • Домаћи посни брускети
    10h 42m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    6h 0m
    3
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    8h 8m
    0