Uspjeh naših tenisera na turnirima u regionu

08.05.2023. 14:42
0
IZVOR: katera.news

Teniser iz Istočnog Sarajeva Nikola Golijanin je na državnom prvenstvu za uzrasta do 12 godina, koje je održano u Banjaluci, osvojio treće mjesto u konkurenciji najboljih tenisera iz Bosne i Hercegovine.

Da podsjetimo, Nikola je prošlu godinu završio kao najbolji teniser iz Republike Srpske uzrasta do 10 godina, i osvojio je drugo mjesto na završnom Mastersu najboljih osam igrača iz Bosne i Hercegovine.

Kao njegova nagrada za odličan trud i rad je učestvovanje na jednom od najvećih svjetskih juniorskih turnira Dub Bowl koji se održava u Dubrovniku. Inače, ovaj turnir se nezvanično zove i prvenstvo svijeta za juniore na kojem su, do sada, učestvovali neki od najboljih tenisera svijeta.

Još jedan teniser, Edin Islamagić, koji je Nikolin klupski drug, je učestvovao na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine za uzrast do 14 godina i poražen je u četvrtfinalu. Edin će uskoro igrati u glavnom žrijebu na Evropskom turniru iz kalendara Tennis Europe, uzrasta do 14 godina koji se održava sredinom ovog mjeseca.

 Inače, Edin je prošle godine bio na spisku potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u uzrastu do 12 godina. Takođe, Teniski klub „Mostar Stari grad“ je proteklu subotu organizovao dječiji festival tenisa koji nije turnir takmičarskog već revijalnog karaktera, a svi učesnici su dobili medalje kao nagradu za učešće. Marko Golijanin je učestvovao i osvojio 2. mjesto u utješnom turniru.

 I na kraju da spomenemo, da je i njihov trener Saša Vuković proteklog vikenda učestvovao na regionalnom teniskom turniru u Tuzli. Na turniru, koji je okupio igrače iz bivših jugoslovenskih republika, u konkurenciji 105 prijavljenih igrača, osvojio je 1. mjesto u pojedinacnoj konkurenciji, i 2. mjesto u konkurenciji muških dublova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Tea Kovačević osvojila novi ITF trofej Tea Kovačević osvojila novi ITF trofej
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 40m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 42m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 35m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 40m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 43m
    1