Успјех наших тенисера на турнирима у региону

08.05.2023. 14:42
0
ИЗВОР: katera.news

Тенисер из Источног Сарајева Никола Голијанин је на државном првенству за узраста до 12 година, које је одржано у Бањалуци, освојио треће мјесто у конкуренцији најбољих тенисера из Босне и Херцеговине.

Да подсјетимо, Никола је прошлу годину завршио као најбољи тенисер из Републике Српске узраста до 10 година, и освојио је друго мјесто на завршном Мастерсу најбољих осам играча из Босне и Херцеговине.

Као његова награда за одличан труд и рад је учествовање на једном од највећих свјетских јуниорских турнира Dub Bowl који се одржава у Дубровнику. Иначе, овај турнир се незванично зове и првенство свијета за јуниоре на којем су, до сада, учествовали неки од најбољих тенисера свијета.

Још један тенисер, Един Исламагић, који је Николин клупски друг, је учествовао на Отвореном првенству Босне и Херцеговине за узраст до 14 година и поражен је у четвртфиналу. Един ће ускоро играти у главном жријебу на Европском турниру из календара Tennis Europe, узраста до 14 година који се одржава средином овог мјесеца.

 Иначе, Един је прошле године био на списку потенцијалних репрезентативаца Босне и Херцеговине у узрасту до 12 година. Такође, Тениски клуб „Мостар Стари град“ је протеклу суботу организовао дјечији фестивал тениса који није турнир такмичарског већ ревијалног карактера, а сви учесници су добили медаље као награду за учешће. Марко Голијанин је учествовао и освојио 2. мјесто у утјешном турниру.

 И на крају да споменемо, да је и њихов тренер Саша Вуковић протеклог викенда учествовао на регионалном тениском турниру у Тузли. На турниру, који је окупио играче из бивших југословенских република, у конкуренцији 105 пријављених играча, освојио је 1. мјесто у појединацној конкуренцији, и 2. мјесто у конкуренцији мушких дублова.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Џудистима Спарте 19 медаља на Купу града Сарајева Џудистима Спарте 19 медаља на Купу града Сарајева
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 1m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 6m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 10m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 37m
    0