Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe

18.06.2024. 13:18
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izvršili izuzetno zahtjevan vazdušni medicinski transport dvomjesečne bebe iz Banjaluke na dalje liječenje u Institut majka i dijete u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je za Srnu da je riječ o veoma kompleksnom transportu bebe sa urođenom srčanom manom.

On je rekao da je, po uspješno obavljenom transportu, beba hospitalizovana na Odjeljenje kardiologije u Klinici za Intenzivnu pedijatriju na Institutu za majku i dete zbog daljeg liječenja, dodavši da pripadnici tima za medicinsku evakuaciju žele brz oporavak malom pacijentu.

Prethodno su pripadnici Helikopterskog servisa juče u ranim jutarnjim časovima izvršili medicinski transport 61-godišnjeg pacijenta čiji su inicijali N.K. iz Istočnog Sarajeva za Banjaluku.

Kusturić je naveo da je juče, na zahtjev Opšte bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, uspješno izvršen i trapsportovan pacijent N.K. sa dijagnozom frakture karlice.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj najmanje 6.500 boraca ima posttraumatski stresni poremećaj U Srpskoj najmanje 6.500 boraca ima posttraumatski stresni poremećaj
Snažno nevrijeme pogodilo Bileću Snažno nevrijeme pogodilo Bileću
U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  18h 2m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  14h 53m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  19h 57m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  18h 44m
  3
 • Dvije bebe ispale iz kolica, prevezene u Urgentni centar
  23h 48m
  1