Uspješno izvršena dva vazdušna medicinska transporta

21.12.2022. 15:04
1
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, u veoma zahtjevnim uslovima i medicinske i vazduhoplovne struke, uspješno su izvršili vazdušni medicinski transport pacijentice iz UKC Srpske u Klinički centar Srbije u Beogradu, kao i devetomjesečne bebe iz Trebinja u Banjaluku.

- Riječ je o 60-godišnjoj pacijentici M.Š. sa akutnim moždanim udarom, koja je juče upućena u Klinički centar Srbije radi interventne radiološke procedure otklanjanja tromba iz krvnih sudova mozga. Zahvaljujući brzoj reakciji svih subjekata tima za vazdušni medicinski transport, pacijentica je brzo transportovana, nakon čega je u Kliničkom centru Srbije izvršen zahvat na vrijeme - rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naglasio da je i danas u prijepodnevnim časovima izvršen transport devetomjesečne bebe A.L. iz Trebinja za Banjaluku zbog novootkrivene dijagnoze dijabetesa.

- Ove dvije evakuacije, koje su izvršene juče i danas, dokaz su sistemskog i uspješno organizovanog medicinskog zbrinjavanja pacijenata, jedinstvenog u regionu što Republiku Srpsku posebno izdvaja od ostalih susjednih država - naglasio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i vazduhoplovno-tehničko osoblje, zajedno sa medicinsko-tehničkim osobljem UKC, uspješno su izvršili 68. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dado 21.12.2022. 17:28
    Dosadni ste!
Povezane vijesti
Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci
Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC
Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO) Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO)
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    5h 2m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    4h 42m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    8h 5m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    9h 2m
    2
  • Policajac uboden nožem!
    22h 27m
    0