Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu u Istočnoj Ilidži

26.05.2022. 12:17
0
IZVOR: katera.news

Na današnjoj XV sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojen je niz tačaka dnevnog reda, a kao glavna tačka izdvojena je se ona koja se tiče Izvještaja o izvršenju budžeta ove opštine za 2021. godinu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima da je ostvareno oko 87 odsto budžeta, odnosno 10.998.895 KM.

- Deficit u iznosu od oko 1.310.000 KM, koji je ostvaren u prethodnoj godini, u prva tri mjeseca ove godine je saniran – istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, javili su se određeni problemi koji su usporili naplatu neporeskih prihoda.

- Zemljište koje je prometovano nije moglo da bude oprihodovano iako je naplaćeno. Vodilo se u avansima u iznosu od nekih 400.000 KM jer se ugovor bez saglasnosti Pravobranilaštva Republike Srpske, koja je osnov za prihodovanje sredstava od prodaje zemljišta, nije mogao napraviti. Ove godine smo dobili pozitivno mišljenje pa bi deficit zasigurno bio znatno manji – pojasnio je Božović.

On je dodao da je ova opština sve obaveze prema socijalnim kategorijama izmirila, te da u ovom momentu nema nijedan neplaćeni račun.

- Nastavili smo sa razvojem kapitalnih projekata, pa će projekti vezani za završetak mosta „Plavi anđeli“, Aerodromske ulice, povezivanja ulica Ive Andrića i Vojvode Radomira Putnika, te parku oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, biti završeni - rekao je Božović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović rekao je da su odbornici ove stranke u Skupštini opštine Istočna Ilidža bili protiv Izvještaja o izvršenju budžeta za 2021. godinu.

Pored ove, odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i tačke koje se tiču informacija o inspekcijskom nadzoru na području opštine Istočna Ilidža za 2021. godinu, o stanju u oblasti zapošljavanja i relizaciji programa zapošljavanja na području opštine Istočna Ilidža, o maloljetničkoj delinkvenciji  za period januar – decembar prošle godine.

Takođe, usvojeni su i izvještaji o radu nevladinih organizacija na području opštine Istočna Ilidža, Omladinskog savjeta Istočne Ilidže, kao i o radu Udruženja penzionera opštine Istočna Ilidža za 2021. godinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    8h 17m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 1m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    23h 14m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    19h 28m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    21h 47m
    0