Усвојен Извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у Источној Илиџи

26.05.2022. 12:17
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњој XV сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојен је низ тачака дневног реда, а као главна тачка издвојена је се она која се тиче Извјештаја о извршењу буџета ове општине за 2021. годину.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је новинарима да је остварено око 87 одсто буџета, односно 10.998.895 КМ.

- Дефицит у износу од око 1.310.000 КМ, који је остварен у претходној години, у прва три мјесеца ове године је саниран – истакао је Божовић.

Према његовим ријечима, јавили су се одређени проблеми који су успорили наплату непореских прихода.

- Земљиште које је прометовано није могло да буде оприходовано иако је наплаћено. Водило се у авансима у износу од неких 400.000 КМ јер се уговор без сагласности Правобранилаштва Републике Српске, која је основ за приходовање средстава од продаје земљишта, није могао направити. Ове године смо добили позитивно мишљење па би дефицит засигурно био знатно мањи – појаснио је Божовић.

Он је додао да је ова општина све обавезе према социјалним категоријама измирила, те да у овом моменту нема ниједан неплаћени рачун.

- Наставили смо са развојем капиталних пројеката, па ће пројекти везани за завршетак моста „Плави анђели“, Аеродромске улице, повезивања улица Иве Андрића и Војводе Радомира Путника, те парку око Цркве Светог Василија Острошког на Вељинама, бити завршени - рекао је Божовић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић рекао је да су одборници ове странке у Скупштини општине Источна Илиџа били против Извјештаја о извршењу буџета за 2021. годину.

Поред ове, одборници су на данашњој сједници усвојили и тачке које се тичу информација о инспекцијском надзору на подручју општине Источна Илиџа за 2021. годину, о стању у области запошљавања и релизацији програма запошљавања на подручју општине Источна Илиџа, о малољетничкој делинквенцији  за период јануар – децембар прошле године.

Такође, усвојени су и извјештаји о раду невладиних организација на подручју општине Источна Илиџа, Омладинског савјета Источне Илиџе, као и о раду Удружења пензионера општине Источна Илиџа за 2021. годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 22m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 36m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 26m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 41m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 24m
    0