Usvojen Prijedlog odluke o sufinansiranju izgradnje novog srednjoškolskog centra u Istočnoj Ilidži

29.07.2021. 13:05
0
IZVOR: Katera

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je jednoglasno danas Prijedlog odluke o sufinansiranju izgradnje objekta JU „Srednjoškolski centar“ Istočna Ilidža, za koji je opština već kupila zemljište i izradila glavni projekat.

Odbornici u SO Istočna Ilidža su donijeli odluku oko oslobađanja rente i uređenja za izgradnju ovog objekta.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima da će navedeni objekat SŠC Istočna Ilidža biti na 7.000 metara kvadratnih površine.

- Pretvoreno kroz rentu i uređenje koje bi opština naplatila u iznosu od oko 1,6 miliona KM, koji će ući u vrijednost izgradnje objekta, a kojeg bi se opština Istočna Ilidža odrekla i time stavila tačku na odluke koje opština donosi za izgradnju ovog objekta – rekao je Božović.

Prema Božovićevim riječima, po predračunu glavnog projekta izgradnja SŠC Istočna Ilidža će koštati oko osam miliona konvertibilnih maraka, ali će javni poziv i tenderska procedura, koja će, prema njegovim riječima, vjerovatno biti raspisana u narednom vremenskom periodu, pokazati stvarnu cijenu.

- Od nadležnih organa, prvenstveno Vlade i ministarstava u Vladi Republike Srpske sada možemo očekivati da pokrenu proceduru izgradnje ovog objekta – istakao je Božović.

Na današnjoj sjednici SO Istočna Ilidža odbornici su usvojili i set odluka oko imenovanja vršilaca dužnosti direktora javnih ustanova i preduzeća na području Istočne Ilidže, kao i tačke dnevnog reda koje se odnose na usvajanje Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni regulacionog plana M-18 – Dobrinja 1. 

Takođe, odbornici su usvojili i Odluku o pokretanju procedure i javnog poziva za kupovinu prostora za javne ustanove i preduzeća koje je osnovala Skupština opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 31m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 38m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 20m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 58m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 30m
    0