Usvojena informacija Bolnice „Srbija“ o medicinskom kadru

26.11.2021. 14:52
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, a odbornici su razmatrali izvještaje o radu udruženja penzionera, opštinskog Crvenog krsta, nevladinih organizacija, kao i informacije JZU Bolnice „Srbija“ i Doma zdravlja Istočno Sarajevo, o medicinskom kadru, sa posebnim akcentom na doktore specijaliste medicine.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da su odbornici jednoglasno podržali i pohvalili rad medicinskog osoblja u periodu koji je iza nas, posebno u periodu pandemije korona virusom.

- Pozicija tvrdila da je u proteklih 20 godina na sistematski način uništavan zdravstveni sektor na području grada Istočno Sarajevo, i to niko ne može osporiti. Imamo novu bolnicu, ali i tvrdnju da se 20 godina zakasnilo sa izgradnjom ovog objekta – rekao je Božović.

On je dodao da niko ne spori činjenicu da je posljednje godine broj dobijenih specijalizacija mnogo veći u odnosu na ranije godine, ali da se i sa njima kasni 20 godina.

Božović se zahvalio svim medicinskih radnicima na nesebičnoj pomoći, posebno tokom pojave virusa korona, kada su odgovorili na adekvatan način.

Odbornici su raspravljali i o inicijativi pristupanja izrade regulacionog plana Veljine-Zapad, koju je predložio načelnik opštine Istočna Ilidža.

On je objasnio da je to prostor na kojem je vlasnik zemljišta obezbijedio sve potrebne papire i idejno rješenje za gradnju stambeno-poslovnog kompleksa veličine 22.000 metara kvadratnih.

- Vlasnik zemljišta je podnio zahtjev da o svom trošku izradi regulacioni plan kako bi se investicija realizovala – pojasnio je Božović.

Božović se osvrnuo na štetu koja je nastala usljed poplava koje su zadesile područje Sarajevsko-romanijske regije, predlažući da se održi posebna sjednica na kojoj će odbornici dobiti materijal sa jasnim i potrebnim informacijama.

- Mislim da se o ovoj temi treba diskutovati i imati spreman materijal, a ne pričati proizvoljno ili politizovati jer u ovom slučaju nema mjesta za politiku – rekao je Božović.

Božović je istakao da se preuzimaju svi potrebni koraci kako bi se sanirale posljedice i sprečilo ponovno plavljenje.

- Kanjon rijeke Kasindolke, dijelom koji se prostire u opštini Istočna Ilidža, kao i dijelom koji entitetski pripada FBiH, a žive stanovnici Istočne Ilidže, je u potpunosti očišćen – rekao je Božović.

Božović je istakao da je Opštinska uprava već upozoravala na problem gornjeg toka korita ove rijeke, objašnjavajući da se svi dopisi nalaze u Inspektoratu RS, Vodama RS, ministarstvima.

- U dopisu sam upozoravao na moguće štete i mi ćemo napisati tužbeni zahtjev prema investitoru kojeg smatramo odgovornim za nastalu štetu u gornjem dijelu korita rijeke Kasindolke – rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, opština Istočna Ilidža je sanirala dio korita Željeznice kod Ulice Druge Sarajevske brigade, dok će za saniranje gornjeg dijela korita biti zadužene Vode Republike Srpske.

Božović je rekao da se šteta od poplava na privatnim objektima procjenjuje na oko 300.000 KM, te da se ukupna šteta na javnim i privatnom objektima procjenjuje na oko 3.500.000 KM.

Klub odbronika SNSD-a tražio je da se dnevni red sjednice dopuni i informacijom o stanju na području opštine nakon poplava, što skupštinska većina nije prihvatila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 3m
    0
  • Slani mafini
    18h 24m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 13m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 42m
    3