Усвојена информација Болнице „Србија“ о медицинском кадру

26.11.2021. 14:52
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој редовној сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, а одборници су разматрали извјештаје о раду удружења пензионера, општинског Црвеног крста, невладиних организација, као и информације ЈЗУ Болнице „Србија“ и Дома здравља Источно Сарајево, о медицинском кадру, са посебним акцентом на докторе специјалисте медицине.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да су одборници једногласно подржали и похвалили рад медицинског особља у периоду који је иза нас, посебно у периоду пандемије корона вирусом.

- Позиција тврдила да је у протеклих 20 година на систематски начин уништаван здравствени сектор на подручју града Источно Сарајево, и то нико не може оспорити. Имамо нову болницу, али и тврдњу да се 20 година закаснило са изградњом овог објекта – рекао је Божовић.

Он је додао да нико не спори чињеницу да је посљедње године број добијених специјализација много већи у односу на раније године, али да се и са њима касни 20 година.

Божовић се захвалио свим медицинских радницима на несебичној помоћи, посебно током појаве вируса корона, када су одговорили на адекватан начин.

Одборници су расправљали и о иницијативи приступања израде регулационог плана Вељине-Запад, коју је предложио начелник општине Источна Илиџа.

Он је објаснио да је то простор на којем је власник земљишта обезбиједио све потребне папире и идејно рјешење за градњу стамбено-пословног комплекса величине 22.000 метара квадратних.

- Власник земљишта је поднио захтјев да о свом трошку изради регулациони план како би се инвестиција реализовала – појаснио је Божовић.

Божовић се осврнуо на штету која је настала усљед поплава које су задесиле подручје Сарајевско-романијске регије, предлажући да се одржи посебна сједница на којој ће одборници добити материјал са јасним и потребним информацијама.

- Мислим да се о овој теми треба дискутовати и имати спреман материјал, а не причати произвољно или политизовати јер у овом случају нема мјеста за политику – рекао је Божовић.

Божовић је истакао да се преузимају сви потребни кораци како би се санирале посљедице и спречило поновно плављење.

- Кањон ријеке Касиндолке, дијелом који се простире у општини Источна Илиџа, као и дијелом који ентитетски припада ФБиХ, а живе становници Источне Илиџе, је у потпуности очишћен – рекао је Божовић.

Божовић је истакао да је Општинска управа већ упозоравала на проблем горњег тока корита ове ријеке, објашњавајући да се сви дописи налазе у Инспекторату РС, Водама РС, министарствима.

- У допису сам упозоравао на могуће штете и ми ћемо написати тужбени захтјев према инвеститору којег сматрамо одговорним за насталу штету у горњем дијелу корита ријеке Касиндолке – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, општина Источна Илиџа је санирала дио корита Жељезнице код Улице Друге Сарајевске бригаде, док ће за санирање горњег дијела корита бити задужене Воде Републике Српске.

Божовић је рекао да се штета од поплава на приватним објектима процјењује на око 300.000 КМ, те да се укупна штета на јавним и приватном објектима процјењује на око 3.500.000 КМ.

Клуб одброника СНСД-а тражио је да се дневни ред сједнице допуни и информацијом о стању на подручју општине након поплава, што скупштинска већина није прихватила.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 16m
    0
  • Слани мафини
    15h 37m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 32m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 26m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    9h 55m
    3