Vasiljević: Nemamo pozitivnih na virus korona

07.07.2022. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Na području Istočnog Sarajeva od 29. juna nema zvanično prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus korona, izjavio je Srni pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On kaže da je, prema podacima ljekara porodične medicine, u posljednje vrijeme u blagom porastu broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, ali da njima nije dokazano prisustvo virusa korona redovnim laboratorijskim metodama.

Prema njegovim riječima, pojava tih slučajeva ne znači i ponovno prisustvo virusa korona na ovom prostoru, jer postoje i druga oboljenja koja prate slični simptomi.

- Registrovali smo petnaestak takvih pacijenata i svi imaju blau kliničku sliku, tako da se sve to završava klasičnom dijagnostikom i terapijom u okviru sistema porodične medicine - pojašnjava Vasiljević.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković Dević izjavila je juče u Banjaluci da se bilježi blagi rast broja zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj.

Sličnu konstataciju juče je saopštio i pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez nakon sjednice Kriznog štaba, navodeći da raste broj zaraženih u FBiH, ali da je klinička slika blaža, s tim da je za 2,1 odsto povećana smrtnost.

On je poručio pacijentima koji imaju hronične bolesti da po preporuci prime i četvrtu dozu vakcine, kojih ima dovoljno za sve zainteresovane građane

Komentari 0
Povezane vijesti
Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO) Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
U nedjelju svečano otvaranje 24. "Lut festa" u Istočnom Sarajevu U nedjelju svečano otvaranje 24. "Lut festa" u Istočnom Sarajevu
Promocija knjige „Ajdučija“ Slobodana Kovačevića u Istočnom Sarajevu Promocija knjige „Ajdučija“ Slobodana Kovačevića u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
  11h 26m
  0
 • PU Istočno Sarajevo: Motociklista zadobio povrede opasne po život
  12h 54m
  0
 • Saborna crkva u Sarajevu proslavlja krsnu slavu
  11h 6m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno sedam lica
  8h 12m
  0
 • Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
  13h 55m
  0