Vasiljević: Nemamo pozitivnih na virus korona

07.07.2022. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Na području Istočnog Sarajeva od 29. juna nema zvanično prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus korona, izjavio je Srni pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On kaže da je, prema podacima ljekara porodične medicine, u posljednje vrijeme u blagom porastu broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, ali da njima nije dokazano prisustvo virusa korona redovnim laboratorijskim metodama.

Prema njegovim riječima, pojava tih slučajeva ne znači i ponovno prisustvo virusa korona na ovom prostoru, jer postoje i druga oboljenja koja prate slični simptomi.

- Registrovali smo petnaestak takvih pacijenata i svi imaju blau kliničku sliku, tako da se sve to završava klasičnom dijagnostikom i terapijom u okviru sistema porodične medicine - pojašnjava Vasiljević.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković Dević izjavila je juče u Banjaluci da se bilježi blagi rast broja zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj.

Sličnu konstataciju juče je saopštio i pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez nakon sjednice Kriznog štaba, navodeći da raste broj zaraženih u FBiH, ali da je klinička slika blaža, s tim da je za 2,1 odsto povećana smrtnost.

On je poručio pacijentima koji imaju hronične bolesti da po preporuci prime i četvrtu dozu vakcine, kojih ima dovoljno za sve zainteresovane građane

Komentari 0
Povezane vijesti
Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    14h 11m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    17h 35m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    13h 4m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    4h 41m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    4h 22m
    0