Vasiljević: Nemamo pozitivnih na virus korona

07.07.2022. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Na području Istočnog Sarajeva od 29. juna nema zvanično prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus korona, izjavio je Srni pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On kaže da je, prema podacima ljekara porodične medicine, u posljednje vrijeme u blagom porastu broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, ali da njima nije dokazano prisustvo virusa korona redovnim laboratorijskim metodama.

Prema njegovim riječima, pojava tih slučajeva ne znači i ponovno prisustvo virusa korona na ovom prostoru, jer postoje i druga oboljenja koja prate slični simptomi.

- Registrovali smo petnaestak takvih pacijenata i svi imaju blau kliničku sliku, tako da se sve to završava klasičnom dijagnostikom i terapijom u okviru sistema porodične medicine - pojašnjava Vasiljević.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković Dević izjavila je juče u Banjaluci da se bilježi blagi rast broja zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj.

Sličnu konstataciju juče je saopštio i pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez nakon sjednice Kriznog štaba, navodeći da raste broj zaraženih u FBiH, ali da je klinička slika blaža, s tim da je za 2,1 odsto povećana smrtnost.

On je poručio pacijentima koji imaju hronične bolesti da po preporuci prime i četvrtu dozu vakcine, kojih ima dovoljno za sve zainteresovane građane

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Sarajevu rođen jedan dječak U Istočnom Sarajevu rođen jedan dječak
U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika
Pavle Škrba ostvario trijumf u Mostaru Pavle Škrba ostvario trijumf u Mostaru
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  4h 1m
  6
 • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
  16h 12m
  0
 • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
  15h 27m
  2
 • Pokrenuta istraga protiv stranke Rame Isaka
  16h 5m
  6
 • Sud BiH odbio žalbu SNSD-a: Glasački listić PDP važeći
  19h 51m
  1