Vasiljević: Nemamo pozitivnih na virus korona

07.07.2022. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Na području Istočnog Sarajeva od 29. juna nema zvanično prijavljenih pacijenata pozitivnih na virus korona, izjavio je Srni pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On kaže da je, prema podacima ljekara porodične medicine, u posljednje vrijeme u blagom porastu broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, ali da njima nije dokazano prisustvo virusa korona redovnim laboratorijskim metodama.

Prema njegovim riječima, pojava tih slučajeva ne znači i ponovno prisustvo virusa korona na ovom prostoru, jer postoje i druga oboljenja koja prate slični simptomi.

- Registrovali smo petnaestak takvih pacijenata i svi imaju blau kliničku sliku, tako da se sve to završava klasičnom dijagnostikom i terapijom u okviru sistema porodične medicine - pojašnjava Vasiljević.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković Dević izjavila je juče u Banjaluci da se bilježi blagi rast broja zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj.

Sličnu konstataciju juče je saopštio i pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez nakon sjednice Kriznog štaba, navodeći da raste broj zaraženih u FBiH, ali da je klinička slika blaža, s tim da je za 2,1 odsto povećana smrtnost.

On je poručio pacijentima koji imaju hronične bolesti da po preporuci prime i četvrtu dozu vakcine, kojih ima dovoljno za sve zainteresovane građane

Komentari 0
Povezane vijesti
Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor Promovisati vrijednosti za koje se zalagao Momo Kapor
U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka U Istočnom Sarajevu rođena dva dječaka
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  7h 53m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  17h 22m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  15h 46m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  7h 34m
  0
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  6h 31m
  0