Васиљевић: Немамо позитивних на вирус корона

07.07.2022. 12:39
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Источног Сарајева од 29. јуна нема званично пријављених пацијената позитивних на вирус корона, изјавио је Срни помоћник директора за медицинска питања у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Он каже да је, према подацима љекара породичне медицине, у посљедње вријеме у благом порасту број пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције, али да њима није доказано присуство вируса корона редовним лабораторијским методама.

Према његовим ријечима, појава тих случајева не значи и поновно присуство вируса корона на овом простору, јер постоје и друга обољења која прате слични симптоми.

- Регистровали смо петнаестак таквих пацијената и сви имају блау клиничку слику, тако да се све то завршава класичном дијагностиком и терапијом у оквиру система породичне медицине - појашњава Васиљевић.

Епидемиолог у Институту за јавно здравље Републике Српске Јелена Ђаковић Девић изјавила је јуче у Бањалуци да се биљежи благи раст броја заражених вирусом корона у Републици Српској.

Сличну констатацију јуче је саопштио и помоћник федералног министра здравља Горан Черкез након сједнице Кризног штаба, наводећи да расте број заражених у ФБиХ, али да је клиничка слика блажа, с тим да је за 2,1 одсто повећана смртност.

Он је поручио пацијентима који имају хроничне болести да по препоруци приме и четврту дозу вакцине, којих има довољно за све заинтересоване грађане

Коментари 0
Повезане вијести
Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
"Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО) "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
У Матичној библиотеци почиње обиљежавање "Дјечије недјеље" У Матичној библиотеци почиње обиљежавање "Дјечије недјеље"
Најчитаније
 • "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
  9h 57m
  0
 • Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
  9h 31m
  0
 • Активан хуманитарни број 17092 за нашу Магдалену!
  14h 14m
  0
 • Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија
  15h 31m
  0
 • Тијела тројице Срба убијених у Бањској предата породицама
  9h 23m
  1