Васиљевић: Немамо позитивних на вирус корона

07.07.2022. 12:39
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Источног Сарајева од 29. јуна нема званично пријављених пацијената позитивних на вирус корона, изјавио је Срни помоћник директора за медицинска питања у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Он каже да је, према подацима љекара породичне медицине, у посљедње вријеме у благом порасту број пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције, али да њима није доказано присуство вируса корона редовним лабораторијским методама.

Према његовим ријечима, појава тих случајева не значи и поновно присуство вируса корона на овом простору, јер постоје и друга обољења која прате слични симптоми.

- Регистровали смо петнаестак таквих пацијената и сви имају блау клиничку слику, тако да се све то завршава класичном дијагностиком и терапијом у оквиру система породичне медицине - појашњава Васиљевић.

Епидемиолог у Институту за јавно здравље Републике Српске Јелена Ђаковић Девић изјавила је јуче у Бањалуци да се биљежи благи раст броја заражених вирусом корона у Републици Српској.

Сличну констатацију јуче је саопштио и помоћник федералног министра здравља Горан Черкез након сједнице Кризног штаба, наводећи да расте број заражених у ФБиХ, али да је клиничка слика блажа, с тим да је за 2,1 одсто повећана смртност.

Он је поручио пацијентима који имају хроничне болести да по препоруци приме и четврту дозу вакцине, којих има довољно за све заинтересоване грађане

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  22h 57m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  20h 26m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  14h 40m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  19h 44m
  1
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  10h 52m
  0