Vaučeri za domaće turiste prilika za oporavak i dodatno jačanje turističkih potencijala Srpske

19.05.2020. 17:27
0
IZVOR: Glas Srpske

Program izdavanja turističkih vaučera, kojima će se subvencionisati dio troškova smještaja domaćih turista na turističkim destinacijama u Republici Srpskoj realizovaće se posredstvom Kompenzacionog fonda, a u cilju saniranja negativnih posljedica epidimije virusa korona, nastalih u oblasti turizma.

To je usaglašeno na današnjem sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Palati Republike, na kojem su razgovarali o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera.

Ova mjera istovremeno predstavlja i pomoć građanima Republicke Srpske koji se opredijele da dio svog odmora provedu na domaćim turističkim destinacijama.

Sagovornici su zaključili da i u vremenu krize treba pronaći priliku, ne samo za oporavak, već i dodatno jačanje i promociju turističkih potencijala Republike Srpske.

O ovoj temi biće više riječi na radnom sastanku sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz Republici Srpskoj, koji će biti održan u petak, 22. maja u Palati Republike, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o načinu ranije najavljene podrške medijskim kućama i novinarima, koji su u prethodnom periodu dali veliki doprinost u informisanju građana o epidemiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 23m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 56m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 33m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 2m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 0m
    0