Ваучери за домаће туристе прилика за опоравак и додатно јачање туристичких потенцијала Српске

19.05.2020. 17:27
0
ИЗВОР: Глас Српске

Програм издавања туристичких ваучера, којима ће се субвенционисати дио трошкова смјештаја домаћих туриста на туристичким дестинацијама у Републици Српској реализоваће се посредством Компензационог фонда, а у циљу санирања негативних посљедица епидимије вируса корона, насталих у области туризма.

То је усаглашено на данашњем састанку предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у Палати Републике, на којем су разговарали о подршци у области туризма и хотелијерства кроз издавање туристичких ваучера.

Ова мјера истовремено представља и помоћ грађанима Републицке Српске који се опредијеле да дио свог одмора проведу на домаћим туристичким дестинацијама.

Саговорници су закључили да и у времену кризе треба пронаћи прилику, не само за опоравак, већ и додатно јачање и промоцију туристичких потенцијала Републике Српске.

О овој теми биће више ријечи на радном састанку са представницима туристичких организација и хотелијера из Републици Српској, који ће бити одржан у петак, 22. маја у Палати Републике, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

На састанку је разговарано и о начину раније најављене подршке медијским кућама и новинарима, који су у претходном периоду дали велики доприност у информисању грађана о епидемији.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    4h 8m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    6h 54m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    9h 34m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    6h 27m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    21h 23m
    0