Večeras film "Gde cveta limun žut" u Istočnom Novom Sarajevu

18.03.2021. 08:48
0
IZVOR: Katera

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizuje projekciju filma "Gde cveta limun žut" u okviru humanitarne projekcije filma "Bioskop iz bloka" večeras, 18. marta u 20:00 časova, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U okviru projekcije, HO "Srbi za Srbe" ovim daje svoj doprinos u njegovanju kulture sjećanja i time obilježava tri važne godišnjice, a to su 26 godina od NATO bombardovanja Republike Srpske, 17 godina od Martovskog pogroma srpskog i nealbanskog – stanovništa sa Kosova i Metohije i 22 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

- Odlučili smo da godišnjice nastavimo da obeležavamo kroz humanitarnu akciju Bioskop iz bloka na kojoj će se ove godine prikazivati film – Gde cveta limun žut. Posebnu zahvalnost dugujemo producentskoj kući Košutnjak filma koja je ustupila film na besplatno korišćenje - predstavnik HO "Srbi za Srbe" Marko Maunaga za portal Katera.

Slika

Maunaga kaže da je film "Gde cveta limun žut" srpski dokumentarni film, koji govori o jednoj od najvećih tragedija srpskog naroda – povlačenju na ostrvo Krf za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Dodaje da će sva prikupljena sredstva biti iskorištena za pomoć ugroženim porodicama u Republici Srpskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 47m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 52m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 20m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 54m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    1h 59m
    0