Вечерас филм "Где цвета лимун жут" у Источном Новом Сарајеву

18.03.2021. 08:48
0
ИЗВОР: Катера

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организује пројекцију филма "Где цвета лимун жут" у оквиру хуманитарне пројекције филма "Биоскоп из блока" вечерас, 18. марта у 20:00 часова, у Културном центру Источно Ново Сарајево.

У оквиру пројекције, ХО "Срби за Србе" овим даје свој допринос у његовању културе сјећања и тиме обиљежава три важне годишњице, а то су 26 година од НАТО бомбардовања Републике Српске, 17 година од Мартовског погрома српског и неалбанског – становништа са Косова и Метохије и 22 године од почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

- Одлучили смо да годишњице наставимо да обележавамо кроз хуманитарну акцију Биоскоп из блока на којој ће се ове године приказивати филм – Где цвета лимун жут. Посебну захвалност дугујемо продуцентској кући Кошутњак филма која је уступила филм на бесплатно коришћење - представник ХО "Срби за Србе" Марко Маунага за портал Катера.

Слика

Маунага каже да је филм "Где цвета лимун жут" српски документарни филм, који говори о једној од највећих трагедија српског народа – повлачењу на острво Крф за вријеме Првог свјетског рата.

Додаје да ће сва прикупљена средства бити искориштена за помоћ угроженим породицама у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 37m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 21m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 6m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 5m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 11m
    0