Večeras svečana akademija i projekcija filma o stradanju Srba u Ledićima

16.09.2021. 13:59
0
IZVOR: Grad Istočno Sarajevo

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana grada i slave – Sveti Petar Dabrobosanski, koja će biti održana večeras u 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, biće dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Najveće priznanje, Povelja grada, biće uručeno Draganu Josipoviću, generalu u penziji i Radomiru Kezunoviću, bivšem gradonačelniku Istočnog Sarajeva.

Nakon svečane akademije, planirana je  projekcija filma o stradanju Srba u Ledićima, autora Gvozdena Šarca, u produkciji RTRS-a. Projekcija će biti održana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 20.00 časova.

U okviru manifestacije „Dani Istočnog Sarajeva“, biće održana i konferencija za novinare sa gostima iz Srbije i Crne Gore, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 16.30 časova.

Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima biće služena sutra u 9.00 časova, a slavski ručak planiran je u Hotelu „Rajska dolina“ na Jahorini u 14.00 časova.

U organizaciji Gradske uprave Istočno Sarajevo, sutra u 19.00 časova, na Studentskom trgu u Palama, biće održan koncert Saše Matića, a otvaranje novoizgrađenog parka u Palama planirano je za 18.00 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    11h 43m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    11h 48m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    12h 40m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 54m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    23h 43m
    0