Velika Britanija uvela sankcije Dodiku i Cvijanovićevoj

11.04.2022. 14:25
2
IZVOR: srpskainfo.com

Velika Britanija je danas saopštila da je sankcionisala člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog, kako je opisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije.

– Ovo dvoje političara namjerno potkopavaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni od ruskog predsjednika Vladimira Putina, njihovo nepromišljeno ponašanje prijeti stabilnosti i sigurnosti širom Zapadnog Balkana – rekla je ministar spoljnjih poslova Velike Britanije Liz Trus u saopštenju.

Dodik je okarakterisan kao “separatistički lider bosanskih Srba koji je pokrenuo akcije za povlačenje Republike Srpske iz ključnih državnih institucija, koristeći se podjelom, opasnom, nacionalističkom retorikom, podrivajući domaći i regionalni mir i podstičući etničku mržnju i poricanje genocida”.

– Željka Cvijanović je javno veličala ratne zločince i negirala genocid u Srebrenici – saopštila je britanska vlada.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Srboljub 11.04.2022. 19:43
    Ako je od Britanaca onda je to veliko priznanje.
  • Generic placeholder image
    Petar 11.04.2022. 18:15
    Velika Britanija je uvela sankcije predsjednici Republike Srpske i člamu predsjedništva BiH iz Republike Srpske. To je nepoštovanje Republike Srpske i nepoštovanje volje naroda iz Republike Srpske koji je iste birao na demokratskim izborima.
Povezane vijesti
Srpska legalizuje isplatu plate u koverti Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 3m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    14h 27m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    9h 56m
    0
  • Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
    12h 48m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    6h 25m
    0