Veliki broj oboljele djece iz BiH liječi se u Italiji

13.01.2020. 18:47
0
IZVOR: Srna

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević rekla je danas da bi što prije trebalo započeti proceduru za potpisivanje sporazuma sa Italijom koji definišu saradnju u zdravstvu.

Gudeljevićeva je, tokom sastanka sa ambasadorom Italije Nikolom Minasijem, navela da se veliki broj oboljele djece iz BiH liječi u Italiji pod vrlo povoljnim uslovima, na Institutu Sant Orsola u Bolonji, te da bi liječenje bilo olakšano kada bi zemlje potpisale bilateralni sporazum.

Gudeljevićeva i Minasi su razgovarali i o uspostavljanju efikasnije saradnje dvije zemlje u područjima u kojima Ministarstvo civilnih poslova ima nadležnosti, saopšteno je iz Ministarstva.

– Želimo, prije svega, boljom i efikasnijom komunikacijom svih nivoa vlasti unutar BiH ubrzati stvari i stvoriti uslove u kojima ćemo u najkraćem roku imati usaglašene stavove prema našim inostranim partnerima – navodi se u saopštenju.

Minasi je podsjetio da je Italija drugi trgovinski partner BiH, odmah nakon Njemačke, što govori o zainteresovanosti njegove zemlje za BiH.

On je izrazio interesovanje da mladima, prije svega srednjoškolcima, budu predstavljene mogućnosti zapošljavanja u italijanske firme u BiH, kao i korištenja programa za zapošljavanje u području turizma.

Gudeljevićeva i Minasi su istakli dobru saradnju u oblasti kulture, a italijanski ambasador je izrazio očekivanje da će Gudeljevićeva učestvovati na konferenciji o saradnji u kulturi u Mediteranu, navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto Cijene veće za 0,3 odsto, godišnja inflacija dva odsto
Koliko je danas teško steći normalne uslove za život Koliko je danas teško steći normalne uslove za život
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    4h 15m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 37m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 52m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 45m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 51m
    1