Veliki dan za srpski sport

10.09.2023. 09:33
0
IZVOR: rts.rs

Ljubitelji sporta pamtiće nedjelju, 10. septembar kao dan srpskog sporta. Od Manile, preko Viljnusa i Barija do Njujorka. Navijači će biti uz ekrane od jutra do mraka. Košarkaši Srbije započinju dan finalom Mundobasketa od 14.40, a sportski program zatvara Novak Đoković u jubilarnom 10. finalu u Njujorku na Ju-Es openu.

"Svi za jednoga, jedan za svi" - pobjednička parola

Nedjelja je dan kada Srbija može mnogo toga da dobije na sportskom planu, recimo svjetskog prvaka u košarci ili postavljanje novog grend slem rekorda u tenisu.

Srpska sportska kuhinja već je servirala zlatnu medalju Ivane Vulete sa Svjetskog prvenstva i srebro odbojkašica na Evropskom šampionatu.

Svjetsko zlato u košarci očekuje se još od 2002. godine i Indijanapolisa, dok su navijači na Novakove uspjehe navikli, s tim što ovoga puta najbolji teniser svijeta ima priliku da postane najstariji osvajač Ju-Es opena u Open eri.

Odbojkaši Srbije počinju ispisivanje novih stranica istorije, predvođeni Igorom Kolakovićem, trenerom koji je nacionalnom timu od 2003. do 2014. godine donio 12 medalja.

Ispred odbojkaša nalazi se neugodan protivnik, selekcija Češke, preko koje put vodi do četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Fudbaleri Srbije bi pobjedom nad Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dodatno bili bliži cilju. Plasmanu na dvodecenijski dugo iščekivano prvenstvo Evrope.

Ulozi u svim mečevima su veliki, baš kao i očekivanja navijača Srbije širom svijeta koji će zdušno bodriti nacionalne timove u košarci, odbojci i fudbalu, kao i najboljeg svjetskog tenisera ikada - Novaka Đokovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 16m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 49m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 15m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 28m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 57m
    4